Το Politico «σφάζει με το γάντι» τον Κ.Μητσοτάκη: «Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σκάνδαλα υποκλοπών»

32

Το Politico στέκεται ιδιαίτερα στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Ένα «πορτρέτο» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αρέσει στο ίδιο, αλλά λέει την αλήθεια πέρα για πέρα «ζωγράφισε» το Politico.

Σε αυτό γίνεται λόγος για μέρος της «κληρονομιάς» που «κουβαλά» ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει πολλά όπως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “στραγγαλισμός” του Τύπου, σκάνδαλα υποκλοπών, τη κριτική στη Ρωσία και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Το Politico στέκεται ιδιαίτερα στο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και της «συμπεριφοράς» του κράτους προς τους δημοσιογράφους και την ιδιαίτερα χαμηλή θέση που κατέχει η Ελλάδα στην λίστα των χωρών όσον αφορά στη ελευθερία του Τύπου.

Καταλήγοντας, το σύντομο άρθρο τονίζει ότι ο Μητσοτάκης έχει όλο και πιο δεξιό προσανατολισμό ενώ ειρωνικά υπάρχει ακόμα μια αναφορά στο κράτος δικαίου που δεν είναι η Ελλάδα.

Ολόκληρο το κείμενο του Politico:

«Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “στραγγαλισμός” του Τύπου, σκάνδαλα παρακολουθήσεων. Αυτά φαίνεται να είναι μέρος της κληρονομιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κεντροδεξιού γιου ενός πρώην πρωθυπουργού, που μορφώθηκε στο Χάρβαρντ, ο οποίος πλασάρει τον εαυτό του ως μετριοπαθή και αουτσάιντερ παρά την καταγωγή του.

Η Ουάσιγκτον τον λατρεύει. Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα για την άμυνα σε σχέση με το ΑΕΠ από ό,τι ακόμη και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μητσοτάκης, 54 ετών, ασκεί κριτική στη Μόσχα και έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να βοηθήσει την πολεμική της προσπάθεια. Έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να σταματήσει αυτό που σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η παράνομη απώθηση μεταναστών πίσω στα διεθνή ύδατα. Αντίθετα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της να επιβάλει τα σύνορά της, αποκαλώντας την «ασπίδα» της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, οι επιδόσεις της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου συνεχίζουν να πέφτουν κατακόρυφα και η ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου απηχούσε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από διάφορες ομάδες για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αύξηση της βίας κατά των δημοσιογράφων και την επιλεκτική χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης από το κράτος.

Με το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές του επόμενου έτους, ο Μητσοτάκης επιθυμεί να απομακρυνθεί από τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του κατασκόπευε παράνομα πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους που τον επέκριναν, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν έβλαψε πολύ τον Μητσοτάκη και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει ένα υγιές προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Με τον συνασπισμό δεξιάς-αριστεράς να μοιάζει απίθανος, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω προς τα δεξιά.

Να περιμένετε να ακουστούν ακόμα πιο δυνατές οι φωνές που μιλούν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like