Ρεπορτάζ με ονόματα! …οι καταγγελίες, τα σεξιστικά σχόλια, το τρακτέρ με τον Κασσελάκη και η φράση από το παρελθόν «βγάζει και καλά σύκα η Καλαμάτα» που στοιχειώνει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

 
Για να καταλάβετε πως δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, στον ίδιο χώρο, δεν μπορούσε να πάρει δημοσιότητα, γιατί θα είχε ιδιαιτέρως αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να σας κάνω έναν μικρό πρόλογο.

Στις 27 Δεκεμβρίου 23 ο δημοσιογράφος Σπύρος Μάλλης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μετά την παραίτηση του Βασίλη Χιώτη. Εδώ έγινε μια εξαίρεση ή ίσως η ελληνική γλώσσα να μην διαθέτει σύμμικτη λέξη που να συνδυάζει παραίτηση και απόλυση μαζί. Αλλά δεν πρόκειται για απόλυση, γιατί ο Βασίλης Χιώτης παρέμεινε στην εκπομπή, αλλά αποχώρησε, καθώς τα ομοφοβικά σχόλια – σχολίασε τα ταξίδι Κασσελάκη στην Καλαμάτα με τη φράση “βγάζει και καλά σύκα η Καλαμάτα”- του στοίχισαν τον διευθυντικό θώκο. Ο σταθμός δεν θα μπορούσε να αντέξει σε μικρό χρονικό διάστημα δεύτερη φορά κάτι παρόμοιο.


Την περασμένη Τετάρτη στον ΣΚΑΙ μετά από αψιμαχία μεταξύ του δημοσιογράφου Αντώνη Κρητικού και τον προϊσταμένου του και αρχισυντάκτη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Γιάννη Αδαμίδη, υπό τον Βασίλη Παπαδρόσο, η μια παραίτηση ακολούθησε την άλλη.

Μετά από διαπραγματεύσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις του δημοσιογράφου με τη Διοίκηση του σταθμού, βρέθηκε η «χρυσή τομή» και όλα δείχνουν ότι ο θιγμένος ρεπόρτερ παραμένει στο κανάλι στο ελεύθερο ρεπορτάζ, όπως εξάλλου και ο Αδαμίδης και μάλιστα με την ίδια ιεραρχία αρχισυντάκτη-ρεπόρτερ. Πριν εκτονωθεί η κρίση, προτάθηκε στον Αντώνη Κρητικό να μεταπηδήσει στο οικονομικό ρεπορτάζ, ώστε να έχει προϊσταμένη την Έλενα Λάσκαρη ή να παρουσιάσει μια εβδομαδιαία εκπομπή «7 Μέρες Ελλάδα».

 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ανέβηκε σε τρακτέρ επισκεπτόμενος τους αγρότες. Το ίδιο έπραξε και ο Αντώνης Κρητικός, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ όταν τα μπλόκα ήρθαν για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τότε έλαβε – κατά λάθος, καθώς προοριζόταν για άλλο αποδέκτη, όπως ειπώθηκε τελικά, ένα ανάρμοστο και μάλλον σεξιστικό (αφορούσε σεξουαλικό προσανατολισμό), μήνυμα του Γιάννη Αδαμίδη, αρχισυντάκτη του κεντρικού δελτίου. Αμέσως ο Κρητικός επέστρεψε στο κανάλι και μάζεψε τα πράγματά του για να φύγει, υποβάλλοντας την παραίτησή του προς τη διοίκηση του ΣΚΑΪ, ενώ η υπόθεση έφτασε μέχρι την ΕΣΗΕΑ που έκανε αμέσως καταγγελία.

Ο Γιάννης Αδαμίδης υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του, ενώ καμία από τις δυο δεν έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση. Όταν λέμε διοίκηση στον ΣΚΑΙ, εννοούμε την Κουτσαυτάκη.

 
Ωστόσο, ο Κρητικός εμφανιζόταν αμετάκλητος. Τελικά ενεργοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις, και οι πληροφορίες λένε ότι πέραν της καλύτερης θέσης προτάθηκε και αύξηση στον ρεπόρτερ, αλλά μένουν να επιβεβαιωθούν.
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις