Το έργο του ηλεκτρικού καλωδίου Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ, στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, κινδυνεύει όχι από τη γεωπολιτική, αλλά από την αλαζονεία και την προσωπική επιβολή του ΑΔΜΗΕ και προσωπικά του Μάνου Μανουσάκη.

Ο Μανουσάκης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού από το 2017 και ο μοναδικός που παρέμεινε από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να μετατρέπει τον ΑΔΜΗΕ σε προσωπικό «φέουδο», λειτουργώντας με λογική ισχύος και όχι συνεργασίας. Μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Χριστοδουλίδη όμως, το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να τον «πετάξει» από αυτή την θέση, μείζονος σημασίας!

Οι καταγγελίες εκβιασμών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο δεν είναι τυχαίες. Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την ακατανόητη επιμονή του ΑΔΜΗΕ να επιβάλλει μονομερείς όρους, ενώ οι διασυνδέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα δημιουργούν υπόνοιες για προσωπικά συμφέροντα που επισκιάζουν το δημόσιο καθήκον.

Αντί να διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αποτελεσματική συνεργασία με τη Λευκωσία, ο ΑΔΜΗΕ εμφανίζεται ως «τεχνοκρατικός σωτήρας», που απαιτεί υποταγή, σπέρνοντας καχυποψία και εκβιασμό. Το έργο, που ανήκει σε ολόκληρη την περιοχή, δεν μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο προσωπικής ισχύος.

Πληροφορίες που φτάνουν στο «Ε5» αναφέρουν ότι ο Μανουσάκης είναι «κολλητός» πασίγνωστου κατασκευαστή.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από οργανισμούς που ξεπερνούν τον ρόλο τους και από ηγέτες που λειτουργούν με όρους προσωπικής ατζέντας. Ο Μάνος Μανουσάκης και ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους ή να αναλάβουν τις ευθύνες για τις ζημιές που θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις και τα εθνικά συμφέροντα.

edolio5.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις