Οχτώ Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δηλητηρίασης από μεθάνιο την οποία υπέστησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης χθες Κυριακή σε σπήλαιο στο βόρειο Ιράκ, έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Το πολύνεκρο συμβάν σημειώθηκε καθώς αναζητούσαν το λείψανο στρατιώτη που είχε χάσει τη ζωή του σε μάχη με κούρδους αντάρτες στην περιοχή τον Μάιο του 2022. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

19 asker metan gazına maruz kaldı!

Ο στρατός της Τουρκίας είχε εμπλακεί την εποχή σε επιχείρηση με σκοπό να εξαλειφθούν μαχητές του PKK (Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν) που είχαν κρησφύγετα σε σπηλιές κατά μήκος των συνόρων.

«Κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε σπηλιά σε υψόμετρο 852 μέτρων, γνωστή διότι είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως νοσοκομείο (…) 19 άνδρες εκτέθηκαν σε μεθάνιο», εξήγησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τουρκία: Νεκροί 8 στρατιώτες σε σπήλαιο στο βόρειο Ιράκ  - Δηλητηριάστηκαν από μεθάνιο αναζητώντας λείψανα μετά από μάχη με Κούρδους το 2022
Οι πέντε από τους οχτώ στρατιωτές που έχασαν τη ζωή τους στο Βόρειο Ιράκ

 

Κλείσιμο

Η πληροφορία αυτή ήρθε στης δημοσιότητα καθώς αντιπροσωπεία του τουρκικού κόμματος DEM, που εκφράζει την κουρδική μειονότητα, επισκεπτόταν τον ιδρυτή του PKK, τον Αμπντουλά Οτσαλάν, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων σε εξέλιξη με την τουρκική κυβέρνηση.

«Το συμβάν αυτό προκάλεσε βαθιά θλίψη στον κ. Οτσαλάν και σε όλους εμάς», ανέφερε η κουρδική αντιπροσωπεία, τονίζοντας πως απευθύνει «συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους» των θυμάτων.

Το PKK, κίνημα που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, ανακοίνωσε τη 12η Μαΐου τη διάλυσή του, έπειτα από τέσσερις και πλέον δεκαετίες πολέμου που άφησε πίσω τουλάχιστον 40.000 νεκρούς, κατόπιν παρότρυνσης του ιστορικού ηγέτη του, φυλακισμένου από το 1999.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις