Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραπέμφθηκε σε δίκη για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης, αναφορικά με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, στη Φλόριντα

Αλλαγές στη νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ έφερε η παραίτηση δύο δικηγόρων του, μετά την παραπομπή του σε δίκη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για την άρνησή του να επιστρέψει άκρως απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, στη Φλόριντα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Γουόλτ Νάουτα, ο πρώην σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο, έχει επίσης παραπεμφθεί σε δίκη.

«Μόλις έμαθα ότι οι “κακοποιοί” από το υπουργείο Αδικίας θα απαγγείλουν κατηγορίες σε έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Γουόλτ Νάουτα, μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε περήφανα μαζί μου στον Λευκό Οίκο, αποσύρθηκε ως ανώτερος αρχηγός και στη συνέχεια μεταπήδησε στην ιδιωτική ζωή ως προσωπικός βοηθός», ανέφερε ο Τραμπ σε ειρωνική ανάρτησή του στην κοινωνική πλατφόρμα Truth την Παρασκευή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα εκπροσωπείται νομικά από τον Τοντ Μπλανς και ότι δύο δικηγόροι που είχαν ηγηθεί της υπεράσπισής του στην υπόθεση των εγγράφων, ο Τζιμ Τράστι και ο Τζον Ρόουλι, παραιτήθηκαν.

Οι Τράστι και Ρόουλι έκαναν γνωστή την παραίτησή τους από την εκπροσώπηση του Τραμπ μέσω κοινής ανακοίνωσης, τονίζοντας πως «δεν θα τον εκπροσωπούμε πλέον ούτε στην υπόθεση που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ούτε στην έρευνα της 6ης Ιανουαρίου».

Ο Μπλανς είναι πρώην εισαγγελέας που παραιτήθηκε από ένα επίλεκτο δικηγορικό γραφείο για να υπερασπιστεί τον Τραμπ έναντι ποινικών κατηγοριών στη Νέα Υόρκη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις