Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, όπως προκύπτει από φωτογραφίες αναγνώστη. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όπου παραμένουν πολλές φορές για ώρες δίχως κάποιος να τους δώσει σημασία.

Σε άλλη φωτογραφία ασθενείς έχουν «στοιβαχτεί» ο ένας δίπλα στον άλλο στο διάδρομο της παθολογικής κλινικής, ο οποίος έχει μετατραπεί αναγκαστικά σε θάλαμο νοσηλείας. Λίγα μέτρα πιο κει, άλλος ασθενής νοσηλεύεται σε κρεβάτι ξανά σε διάδρομο και δίπλα του ακριβώς έχουν αφήσει καθαριστικά, κουβάδες κτλ. Η δημόσια Υγεία στο «απόσπασμα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τις τελευταίες εβδομάδες προκύπτουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Πριν από λίγες μέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (ΣΕΝΑ) προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τη μη λειτουργία εξόδων κινδύνου στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα εξέφραζαν φόβους για το τι θα συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επίσης πριν από δύο εβδομάδες περίπου ξέσπασε σάλος όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος καταδίκασε το κλείσιμο του κρίσιμου για την υγεία των γυναικών τμήματος βραχυθεραπείας του Νοσοκομείου. Κάτι που έχει τεράστιες επιπτώσεις για περίπου 100 περίπου καρκινοπαθείς γυναίκες που έκαναν τις θεραπείες τους για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος είναι ανεγχείρητος, δηλαδή τα πιο βαριά περιστατικά.

πηγή

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις