Eμπλέκεται και στις προμήθειες όπλων από την Ελλάδα;

Ποια είναι η περίληψη του άρθρου

Μια έρευνα του Radiožurnál αποκάλυψε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε την τσεχική εταιρεία Reactive Drone σύμφωνα με το NEXTA.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία αγόραζε συνηθισμένα κινεζικά drones σε ένα κλάσμα της τιμής — και τα μεταπωλούσε στον ουκρανικό στρατό με περιθώριο κέρδους σχεδόν 20 φορές επάνω.

Τα πήρε 36 εκατ. και τα πουλούσε στην Ουκρανία 692 εκατ.

Σε διάστημα δύο ετών, η εταιρεία αγόρασε drones αξίας 36 εκατομμυρίων CZK και στη συνέχεια τα πούλησε στην Ουκρανία για 692 εκατομμύρια CZK. Τα περισσότερα χρήματα τελικά πήγαν σε προμηθευτές στην Κίνα, ενώ το σχέδιο λειτουργούσε με το πρόσχημα της «βοήθειας προς την Ουκρανία».

Οι τσεχικές αρχές διερευνούν τώρα πώς η εταιρεία κατάφερε να επωφεληθεί τόσο πολύ από τις στρατιωτικές προμήθειες.

 

Εμπλέκεται σε προμήθειες από την Ελλάδα;

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία εμπλέκεται και στις προμήθειες όπλων από την Ελλάδα, γεγονός που, αν ισχύει, γεννάει πολλά ερωτήματα.

Πια είναι η εμπλοκή της συγκεκριμένης εταιρείας με προμήθειες που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση; Θα υπάρξει έρευνα για πιθανές υπερκοστολογήσεις;

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις