Κύμα αντίδρασης θα προξενήσουν οι σπασμωδικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και η στοχοποίηση των 60ρηδων εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το οικονομικό χαράτσι δεν αποτελεί την λύση στο πρόβλημα του εμβολιασμού, αντίθετα θα δημιουργήσει κύμα αντίδρασης. Αυτή την εκτίμηση κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας ως σπασμωδική κίνηση τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους 60ρηδες που δεν εμβολιάζονται. Μάλιστα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στο πακέτο προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκρίνοντας μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν κινήσει πανικού από την πλευρά της κυβέρνησης που αντιλαμβανόμενη την αποτυχία της πολιτικής της από την απάθεια «περνά» στην στοχοποίηση μιας (ακόμη) ηλικιακής ομάδας.

 

Οικονομικά κίνητρα για 1η και 3η δόση

«Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών. Καθιστώντας σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στο τιμωρητικό πνεύμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δήλωσε ότι ένα κύμα αντίδρασης και όχι αύξηση των εμβολιασμών είναι το μόνο που μπορεί να αναμένει η κυβέρνηση. Τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον πρωθυπουργός πως «πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τα μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού πρέπει να πάνε «πακέτο» με συγκεκριμένες κινήσεις για την μείωση της μεταδοτικότητας. Ζήτησε άμεση αλλαγή την πολιτικής που ακολουθείται στα σχολεία όπου μια τάξη σταματά να λειτουργεί μόνον εάν νοσήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Εκτίμησε πως «το ένα τέταρτο των κρουσμάτων βρίσκεται στα σχολεία και οι ασυμπτωματικοί μαθητές έρχονται σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες». Επίσης για πολλοστή φορά ζήτησε παρέμβαση ώστε να πάψει να υπάρχει μια «τραγική εικόνα» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τσίπρας: Πολιτική επιβράβευσης αντί για τιμωρία με χαράτσι
Από την χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία EUROKINISSI

Δεν γίνονται πιστευτά τα περί «υπευθυνότητας»

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις αποτυχημένες συνταγές του προηγούμενου διαστήματος. Με την μόνη διαφορά ότι τώρα στο στόχαστρο βρίσκονται οι ηλικιωμένοι. Όπως ακριβώς σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας γίνονταν στόχος οι νέοι άνθρωποι. «Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι, αρκεί να μην καταλάβει ο κόσμος πόσο άχρηστος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν υποκρισία τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εχέγγυα υπεύθυνης στάσης ανακοινώνοντας μια απόφαση με πολιτικό κόστος. Θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει.

Χαράτσι «Πινοσετικής» αντίληψης

Την ίδια εντύπωση φαίνεται να έχει και ο καθηγήτης Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους συμβούλους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα υγείας. «Άκου 100€ τον μήνα πρόστιμο!» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media «για αυτό έγραφε ο Σκερτσος για τους ηλικιωμένους χθες Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός Αυτό είναι «Πινοσετικής» έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε». Να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας πολλές φορές έχει δηλώσει υπέρμαχος της επιτάχυνσης του εμβολιασμού και της αντίληψης του ότι πρέπει να γίνει αντιληπτός ως δικαίωμα και να διεκδικηθεί η καθολικότητά του.

Πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ;

Τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ οποιαδήποτε απόφαση για την ανάσχεση της πανδημίας δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί να ακούει συνεχώς την ίδια “καραμέλα” από την κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ, ότι δήθεν προσλαμβάνονται γιατροί και επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τόνισε πως «ξη πραγματική εικόνα είναι ότι καθημερινά έχουμε σχεδόν 100 απώλειες στη χώρα μας» ενώ«συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

news247.gr

EUROKINISSI