Ακόμη και χθες, ημέρα μνήμης και θλίψης,  οι πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστούν την ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς συνανθρώπους μας στο Μάτι, που τους έκαψαν οι τότε ανίκανοι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ανικανότητά τους.

mati__4_

mati__3_

Αντί λοιπόν σιωπής οι αναίσχυντοι,   βρήκαν ευκαιρία να «ξιφουλκήσουν» και να λαϊκίσουν με ανακοινώσεις τους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αρχή εχθές έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε στις ….  “συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής οι οποίες σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση έφεραν και μπορεί να ξαναφέρουν το αποτέλεσμα της καταστροφής στο Μάτι”.

 

Ο Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση και η κλιματική αλλαγή

Όμως και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 23.9.2019  όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σε ομιλία του στον ΟΗΕ στις 23.9.2019 (VIDEO)  είχε αναφέρει…αυτή η πυρκαγιά  ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στο Μάτι…. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. 102 δεν τα κατάφεραν... Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

 

Η δικαιοσύνη

Η δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει σημαντικά, και τρία χρόνια μετά την τραγωδία,  η δικογραφία βρίσκεται ακόμη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφανθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη για τις ενέργειες και παραλείψεις τους που στοίχισαν τη ζωή σε 102 ανθρώπους με κατηγορίες πλημμελήματος παρά τις τρεις φορές εισήγηση του ανακριτή, (οι οποίες απορρίφθηκαν), κάποιοι από αυτούς να παραπεμφούν με κατηγορίες κακουργήματος.

 

Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία ως  κυβέρνηση 2 χρόνια τώρα!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και 2 χρόνια κυβερνά τον τόπο,  δεν έχει κάνει τίποτα για το Μάτι γενικότερα,  βρήκε εχθές  την ευκαιρία να «επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» με ανακοίνωση η οποία αναφέρει  “Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους. Καλούν για συγγνώμη για τις εγκληματικές αμέλειες ή μήπως για τις στημένες συνεντεύξεις με τους δορυφορικούς χάρτες και το θέατρο που έπαιζαν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, όταν ήξεραν ότι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι ότι η φωτιά έχει σβήσει και ρωτούσαν πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα;”, και συνεχίζει “”Ψάχνω να βρω λάθος αλλά δεν βρίσκω” (αναφέρεται στον ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Νίκο Τόσκα) έλεγαν αμέσως μετά την τραγωδία. Δεν περιμέναμε ούτε τώρα ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν όμως τουλάχιστον να δείχνουν σεβασμό στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας”.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν που ζητά σεβασμό των νεκρών από το ΣΥΡΙΖΑ, και  η οποία πλασαρίστηκε ως κυβέρνηση των Αρίστων για να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων, πήρε κάποια από τα υπόδικα  κρατικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρουν ευθύνη γι αυτή την ανθρώπινη τραγωδία,  και τα αναβάθμισε,  φτάνοντάς τα μέχρι τον ανώτατο βαθμό του πυροσβεστικού σώματος. Τον δε τότε αρχηγό της αστυνομίας,  ο οποίος ευθύνεται και για τους 23 πνιγμένους στη Μάνδρα αλλά και για τους 102 καμμένους στο Μάτι,  τον επανέφερε στην ενέργεια και… τον διόρισε ως Γενικό Γραμματέα στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. Τόσο πολύ σέβεται η Νέα Δημοκρατία τους Έλληνες και τους  102 καμμένους συνανθρώπους μας στο Μάτι…

 

Και το δούλεμα συνεχίζεται

Η Ελλάδα εχθές θρηνούσε,  και οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας το μόνο που είχαν να πουν ήταν, πως… φταίει η κλιματική αλλαγή και… ο άλλος.

Όλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους, που διορίζουν σε θέσεις ευθύνης ανίκανους και άσχετους, αρκεί να έχουν δώσει όρκο υποταγής στον αρχηγό ή να ανήκουν στη φιλική τους παρέα.

Όλοι τους βυσσοδομούν στο λαό και δεν ορρωδούν ούτε και εμπρός σε νεκρούς!

 

Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές που θα τιμωρήσουν την αλαζονεία και το θράσος. Και αυτό θα κάνει αρκετούς από αυτούς να μείνουν δίχως το μισθό και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα των θέσεών τους.

ΝΤΡΟΠΗ!

 

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!!!

23 πνιγμένοι και 102 καμμένοι από τους ανίκανους  του  ΣΥΡΙΖΑ, που “υιοθέτησε” η Νέα Δημοκρατία.

Ποινικές διώξεις για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα | Alfavita

Φωτιά Μάτι - Φρίκη: Μητέρα θήλαζε το βρέφος της προσπαθώντας να το σώσει από την πυρκαγιά - Newsbomb - Ειδησεις - News

Σ.Π

φωτό:protothema.gr-newsbomb.gr

Video:primeminister.gr