Απάντηση στο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει αίτημα για προανακριτική, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, έδωσε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

«Παρέδωσα η ίδια στη ΝΔ το κατηγορητήριο με τις 11 πράξεις και παραλείψεις του κ. Καραμανλή, το οποίο πληροί την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση τριών κακουργημάτων. Το επόμενο βήμα θα ήταν να καταθέσουμε με υπογραφές των βουλευτών μας το αίτημα, όμως λέμε δε θα το κάνουμε αν δε δεσμευθεί προηγουμένως η ΝΔ ότι θα την ψηφίσει καθώς χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή 151 βουλευτές. Κυρίως αν συσταθεί η προανακριτική επιτροπή να δεσμευθεί ότι δε θα καλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, όπως έγινε με την εξεταστική», ανέφερε αρχικά η ίδια στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η κ. Τζάκρη, αν δεν περάσει το συγκεκριμένο αίτημα της προανακριτικής θα θεωρηθεί ότι απορρίφθηκε για ουσιαστικό λόγο. «Δε θέλουμε να βλάψουμε την ίδια την διερεύνηση και να γίνει όπως με τον 717 που ουσιαστικά η κυβέρνηση αθώωσε τον κ. Καραμανλή. Δεν θέλουμε να τον ξανααθωώσουμε με δικές μας ενέργειες».

Συνεχίζοντας η κ. Τζάκρη, είπε ότι ο άλλος τρόπος για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι να αρθεί η δικαιοσύνη και μάλιστα αμελλητί. «Πληροφορούμαι όμως, ότι έχει κατατεθεί μαζική μήνυση των οικογενειών των θυμάτων. Αυτό συνέβη το Μάιο 2023, πόσο αμελλητί είναι που δεν έχει αρθεί ακόμα στη Βουλή;».

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θεωρεί υπεύθυνο τον κ. Καραμανλή, καθώς όταν διατέλεσε υπουργός Μεταφορών και εκ του νόμου είχε στην αρμοδιότητά του την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, δεν το διασφάλισε.

Ερωτηθείσα για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε ότι θα το καταθέσει και θα αφορά την 26η Σεπτεμβρίου που έγινε υπόχρεος καθώς έγινε πρόεδρος του κόμματος.

Σχετικά με την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και την επίθεση στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η κυρία Τζάκρη σχολίασε: «Υπάρχει ένα θέμα που έγινε με την περιβόητη ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, την οποία δεν θέλω να αναφέρω ότι δήθεν επεμβαίνει στην προσωπική και ιδιωτική ζωή του πρωθυπουργού. Δεν επεμβαίνει στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του πρωθυπουργού.

Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο σύζυγός μου και κάθε σύζυγος πολιτικού είναι υπόχρεο πρόσωπο στην υποβολή της ακριβούς περιουσιακής του κατάστασης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κάθε βουλευτής έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα. Επομένως δεν πρόκειται για ιδιωτική ζωή, πρόκειται για πολιτικό έλεγχο».

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις