θα αναζητηθούν ευθύνες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, για τη μη λειτουργία των μέσων μεταφοράς, αλλά και για τον ελλιπή έλεγχο στις εισόδους της Αττικής Οδού

Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος, το οποίο με τόσο κομπασμό διαφήμιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, ενώ τα πρόσωπα που αυτός έχει επιλέξει να το στελεχώσουν είναι κι αυτά ανεπαρκή μπροστά στις μεγάλες ευθύνες και στα προβλήματα της χώρας.

Ο εκ μεταγραφής Κύπριος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση το καλοκαίρι, μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, για να αξιοποιήσει την εμπειρία του από το ανάλογο χαρτοφυλάκιο που είχε ως επίτροπος της Ε.Ε. στο παρελθόν, συγκεντρώνει από προχθές πάνω του πολλά πυρά. Και, εκτός από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, που -εμμέσως πλην σαφώς- του επέρριψε τη βασική ευθύνη για το χάος, και άλλα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη την ίδια άποψη έχουν.

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος από τη συνολική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και από τους χειρισμούς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών -υπουργεία, Περιφέρεια-, καθώς ακόμα και μία μέρα νωρίτερα έδιναν την εικόνα πλήρους ελέγχου. Στο Μαξίμου φοβούνται πως, όπως το καλοκαίρι οι πυρκαγιές είχαν μεγάλο κόστος για την κυβέρνηση, το ίδιο θα γίνει και τώρα, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα φανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι και οι καλύτερες για την κυβέρνηση, σε σχέση βέβαια με το παρελθόν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, θα αναζητηθούν ευθύνες και για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και για τη μη λειτουργία των μέσων μεταφοράς, αλλά και για τον ελλιπή έλεγχο στις εισόδους της Αττικής Οδού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χθες ότι «πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Προφανώς και υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν» και διαβεβαίωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία που έζησαν σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Αθήνα, εν έτει 2022, οι συμπολίτες μας, που είναι εκεί ώρες, να μείνει έτσι και να μη δοθούν πάρα πολύ καθαρές εξηγήσεις σε όλα τα επίπεδα, από όλους, για το τι έφταιξε και τι έγινε».

Η υπόθεση Γεραπετρίτη

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και σε άλλα «μέτωπα». Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται αυτή τη στιγμή στις ευθύνες για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, όμως το Μέγαρο Μαξίμου το «καίει» και η υπόθεση Γεραπετρίτη και των σχέσεών του με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ο -«αντ’ αυτού» του πρωθυπουργού- υπουργός Επικρατείας δεν περνά και τις καλύτερες μέρες του, αφού οι εξηγήσεις που έχει δώσει, ότι απλώς είχε απαντήσει στις οχλήσεις του Φουρθιώτη επειδή του έλεγε ότι κινδύνευε η ζωή του, μέρα με τη μέρα αποδεικνύονται μη πειστικές. Τα μηνύματα που δημοσιοποιεί ο υπόδικος για κακουργήματα τηλεπαρουσιαστής αποδεικνύουν ότι μεταξύ τους υπάρχει… συνεργασία ακόμα για νομοθέτηση υπέρ των συμφερόντων του και με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών (αναφέρονται οι Γεωργιάδης, Πέτσας, Λιβάνιος).

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις