Σε δύο στρατόπεδα η κυβέρνηση για τα μνημόνια συνεργασίας
Αλαλούμ επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το VMRO και τις προκλητικές δηλώσεις της προέδρου των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία συστήνεται πλέον ως… Μακεδόνισσα.
Πλέον η κυβέρνηση έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, εκείνους που που θέτουν ζήτημα υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας και εκείνους που ζητούν να «παγώσουν» ως απάντηση στην προκλητική στάση των Σκοπίων.
Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζουν διαφορετική γραμμή για τις επόμενες κινήσεις. Η κ. Μπακογιάννη επέμεινε σήμερα σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ότι τα μνημόνια θα έπρεπε να έχουν κυρωθεί και διαφώνησε ανοιχτά με τον Μάκη Βορίδη ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε προβλέψει τι θα ακολουθούσε γι αυτό δεν ψήφισε τα μνημόνια συνεργασίας.
Από πλευράς του ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε πως η μη κύρωση των μνημονίων ήταν προσπάθεια «συμμόρφωσης» των γειτόνων, λέγοντας μάλιστα ότι θα ήθελε να κυρωθούν τα μνημόνια στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Θα έρθουν, εγώ δεν είπα ποτέ εντός του έτους, εγώ είπα ότι επιθυμία μου είναι να έρθουν εντός της δικής μου θητείας. Θα πρέπει πρώτα να πεισθούμε ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία», είπε και προσέθεσε: «Διότι δεν είναι μόνον το θέμα του ονόματος, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Εμείς λέμε ότι θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε εξασφαλίσει ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση».
«Τα μνημόνια θα έρθουν. Να δούμε πρώτα ποια θα είναι η συμπεριφορά της γείτονος» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε: «Κοντός ψαλμός, θα φανεί η συμπεριφορά τους, προς τα που το πάνε. Αν, όμως, αμφισβητήσουν αυτοί τη συνθήκη των Πρεσπών τινάζεται στον αέρα όλο».
Όσο για την απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «ρεμπεσκέδες» για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η ίδια ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση ότι αναφερόταν στην ΚΟ της ΝΔ και ότι κακώς εξερράγη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι βουλευτές της πλειοψηφίας που μίλησαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αναφέρονταν στα «Σκόπια», σε αντίθεση με εκείνους που ακολουθούσαν τη γραμμή Μητσοτάκη και μιλούσαν για «Βόρεια Μακεδονία».
newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις