Βίντεο από το ρεσάλτο των μαχητών Χούθι στο ισραηλινό πλοίο που κατέλαβαν στη Μαύρη Θάλασσα

2082

Με ελικόπτερο επιβιβάζονται στο πλοίο και στη συνέχεια συλλαμβάνουν τους επιβάτες

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, δημοσίευσαν ένα βίντεο από την στιγμή της κατάληψης του πλοίου που ανήκει και σε έναν από τους πιο πλούσιους Ισραηλινούς επιχειρηματίες, τον Αβραάμ Ραμί Ουνγκάρ.

Η κατάληψη του πλοίου από τους Χούθι έγινε στην Ερυθρά Θάλασσα και τα πλάνα είναι αποκαλυπτικά, καθώς βλέπουμε τους αντάρτες των Χούθι να χρησιμοποιούν ένα ελικόπτερο για τη μεταφορά τους και να ανεβαίνουν στο πλοίο, συλλαμβάνοντας στη συνέχεια τους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο

#BREAKING Yemen’s Iran-backed Houthis released footage showing the hijacking of the vessel Galaxy Leader, which is part-owned by an Israeli businessman Abraham “Rami” Ungar, who is known as one of the richest men in Israel, in the southern Red Sea yesterday. pic.twitter.com/bOpDaV68cz

— Clash Report (@clashreport) November 20, 2023

 

«Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν ένα ισραηλινό πλοίο στις ακτές της Υεμένης», ανέφερε χθες ο ηγέτης των Χούθι στο Αl Jazeeera, λίγα 24ωρα αφότου είχε προειδοποιήσει με κτυπήματα σε ισραηλινά πλοία. «Κρατάμε ανοιχτά τα μάτια για να παρακολουθούμε συνεχώς και να αναζητούμε οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ιδίως στο Μπαμπ ελ Μάντεμπ και κοντά στα χωρικά ύδατα της Υεμένης» είχε αναφέρει ο Αμπντουλμαλί, Αλ Χούθι σε ομιλία του.

Οι Χούθι έθεσαν υπό κράτησή τους 52 άτομα.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like