Βίντεο: Ουκρανός λοχαγός σκότωσε τον διοικητή του για να μην πάει ο λόχος του στο πεδίο των μαχών

161

Δεκάδες τα περιστατικά λιποταξίας και άρνησης εκτέλεσης διαταγών λόγω των βαρύτατων απωλειών που υπέστησαν στο Μπάκχμουτ

Στον ουκρανικό Στρατό έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται μαζικά φαινόμενα λιποταξίας και άρνησης εκτέλεσης διαταγών με χαρακτηριστικό το παράδειγμα εκτέλεσης διοικητή ουκρανικού τάγματος από έναν εκ των λοχαγών του, καθώς ο τελευταίος αρνούνταν να στείλει τους άνδρες του κατά των Ρώσων σε κάποιο από τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν καθώς έχουν κατανοήσει πως το Κίεβο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ειδικότερα, δεν τους προστατέψει από ανωφελές και μάταιες απώλειες σε μάχες οι οποίες είχαν ήδη κριθεί.

Συγκεκριμένα, η μάχη του Μπάκχμουτ είχε κριθεί και ουσιαστικά χαθεί εδώ και δύο με τρεις μήνες, παρόλα αυτά το Κίεβο επέμενε να διατηρεί δυνάμεις εντός της πόλης και να της ενισχύει με καινούργιες μονάδες ενώ γνώριζε πως η τύχη τους ήταν προδιαγεγραμμένη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Βάγκνερ Γεβγένι Πριγκόζιν, οι ουκρανοί έχασαν 50.000 άνδρες ενώ είχαν και 70.000 τραυματίες. Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο και εύλογα όλοι αναρωτιούνται αν άξιζε το Κίεβο να προβεί σε τέτοιες θυσίες νέων ανθρώπων.

Οι απώλειες της Βάγκνερ σύμφωνα τον αρχηγό της ανέρχονται σε 20.000 άνδρες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μπάκχμουτ παρομοιάστηκε με κρεατομηχανή.

 

Σε αυτό τον πόλεμο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολυπληθής παρουσία χιλιάδων Δυτικών μισθοφόρων. Μόνο στην μάχη του Μπάκχμουτ σκτώθηκαν 6.500.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με την Wagner να ετοιμάζει τα φέρετρα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου ντυμένα με τις αντίστοιχες σημαίες, που θα σταλούν στις πατρίδες τους για να ταφούν εκεί.

 

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like