Για τον ελληνικό λαό, ηΕυρωπαϊκή Ένωση είναι στρατηγικό πλαίσιο ευημερίας και κανείς δεν μπορεί να το θέσει στην υπηρεσία της αμερικανικής βουλιμίας.

Η τυφλή υποταγή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις επιταγές της Ουάσιγκτον και η ακατανόητη συμπεριφορά της κοινοτικής ηγεσίας στο Ουκρανικό, υπερβαίνει την ταλαιπωρία στη οποία υποβάλουν τους λαούς των κρατών – μελών.

Απειλεί πλέον την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος – μαριονέτα της Ουκρανίας, προεξόφλησε πάλι ότι στο τέλος του μήνα η χώρα του θα αποκτήσει «καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη».

Με το θράσος που τον διακρίνει μάλιστα το θεωρεί σημαντική εξέλιξη… «για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο».

Είτε τον κοροϊδεύουν και κοροϊδεύει ο ίδιος τον εαυτό του και τη χώρα του, είτε νομίζει ότι έτσι εκβιάζει, πρόκειται για παρωδία.

Αναγγελία μιας εξέλιξης που δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Μόνο πειθήνιοι στον αμερικάνικο παράγοντα πολιτικοί, όπως ο ημέτερος Μητσοτάκης, την υποστηρίζουν.

Αν δεν υπήρχε ο Εμμανουέλ Μακρόν να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις θα έλεγε κανείς ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα οδηγείται αυτοβούλως σε κατάρρευση.

Η Ουκρανία είναι μια χώρα που δεν μπορούσε, ούτως ή άλλως, ούτε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση – ούτε να πάρει υποψηφιότητα.

Οι προϋποθέσεις ένταξης, που ισχύουν για οποιαδήποτε χώρα το αποκλείουν.

Πόσω μάλλον μετά την καταστροφή και τις εκκρεμότητες που θα αφήσει πίσω η -παράνομη – ρωσική εισβολή.

Τα οικονομικά δεδομένα της είναι απαγορευτικά, πρόκειται για μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη και το θεσμικό της υπόβαθρο απέχει ιλιγγιωδώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τα κριτήρια της Κοπεγχάγης δεν επιτρέπουν ούτε να πλησιάζει μια τέτοια χώρα την έννοια της προσχώρησης.

Θέτουν σαφείς προϋποθέσεις: δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, καλά οργανωμένη οικονομία και πλήρη αποδοχή των κοινοτικών κανόνων.

Η διεύρυνση του 2003 που τα υποβάθμισε, κοστίζει ήδη πολύ στην κοινοτική λειτουργία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ποιος υποκινεί τον Ζελένσκι να εμφανίζει ως βέβαιη την ένταξη – μετά τη γελοιότητα υπογραφής της αίτησης σε έναν… πάγκο και το αστείο ερωτηματολόγιο, που δεν έχει σχέση με τις ενταξιακές διαδικασίες;

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Μακρόν διευκρίνισε ότι ακόμη και αν επρόκειτο να ενταχθεί η Ουκρανία, «θα έπαιρνε δεκαετίες».

Ο εντολοδόχος του Κιέβου του επιτέθηκε ανοίκεια με τη κατηγόρια του «συμβιβασμού» με τη Ρωσία. Δώσε θάρρος στον χωριάτη.

Σε κάθε περίπτωση η επικείμενη ουκρανική ένταξη παραμυθιάζει τον ουκρανικό λαό και χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς ως αντιρωσικό εργαλείο διεμβολισμού της κοινοτικής Ευρώπης.

Επειδή όμως η ένταξη θα έπληττε κυρίως χώρες σαν την Ελλάδα, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη θέση που θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον ελληνικό λαό, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στρατηγικό πλαίσιο ευημερίας και κανείς δεν μπορεί να το θέσει στην υπηρεσία της αμερικανικής βουλιμίας.

ieidiseis.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ / SERGEY DOLZHENKO – EPA

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις