Το δικαστήριο ανέστειλε τη δίκη, προκειμένου ο 61χρονος να εξεταστεί από ψυχίατρο πραγματογνώμονα

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι βρισκόντουσαν στο ακροατήριο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την απολογία του 61χρονου που κατηγορείται για φθορά λάστιχων σε 36 αυτοκίνητα στον Βόλο, καθώς απλά ανέφερε «Με έπιασε σχιζοφρένεια»!

Ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τα λάστιχα συνολικά 36 αυτοκινήτων. Χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο, ενώ κινήθηκε διαδικασία για ακούσιο εγκλεισμό του.

Στη δίκη ήταν πέρα για πέρα φανερό ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Στη γειτονιά του είναι φόβος και τρόμος. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το δικαστήριο ανέστειλε τη δίκη, προκειμένου ο 61χρονος να εξεταστεί από ψυχίατρο πραγματογνώμονα, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχει καταλογισμό των πράξεων του.

Παράλληλα, άρχισε η διαδικασία για εξέτασή του από τους γιατρούς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για τον ακούσιο εγκλεισμό του. Ετσι, μετά την αναστολή της δίκης ο κατηγορούμενος κρατήθηκε για να πραγματοποιηθεί η εισαγγελική παραγγελία.

Παρ’ όλα αυτά, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν ικανοποίησαν τους παθόντες. Μετά από λίγη ώρα πολίτης φώναζε στους διαδρόμους των δικαστηρίων: «Μετά από λίγες μέρες θα είναι πάλι ελεύθερος! Αν σκοτώσω εγώ κανέναν άνθρωπο, θα με βγάλετε έξω;».
lawandorder.gr