Γιατί όλοι δείχνουν να ζηλεύουν τον δήμαρχο;

Γιατί όλοι, ακόμη και … φίλοι και αντίπαλοι, «φθονούν» τον δήμαρχο του Βόλου; Γιατί δεν του μοιάζουν.

Στο άλλο επίπεδο, οι φίλοι και η «αυλή» του, φαίνεται να ζηλεύουν τον δήμαρχο γιατί…θέλουν να του μοιάσουν . Γιατί θα ήθελαν να είναι οι κλώνοι του. Ο δήμαρχος, έχει… μεγαλειώδη αίσθηση προσωπικής αξίας και σπουδαιότητας για τον εαυτό του. Εάν παρακολουθήσει κανείς τις συνεντεύξεις του ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του ως παράδειγμα απεριόριστης επιτυχίας, δύναμης, εξυπνάδας. Επίσης, πιστεύει ότι είναι πρόσωπο ξεχωριστό και μοναδικό και πρέπει να συναναστρέφεται μόνο με άλλα μοναδικά άτομα υψηλού κύρους ή θεσμούς, απαιτώντας παράλληλα υπερβολικό θαυμασμό και φόβο προς το πρόσωπό του.

Σε ένα άλλο επίπεδο, στερείται ο δήμαρχος του Βόλου ενσυναίσθησης,  σύμφωνα και με την αξιολόγηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου… που γιατρός είναι κάτι παραπάνω θα ξέρει . Δεν ταυτίζεται δηλαδή με τα συναισθήματα των άλλων. Από τον δημόσιο λόγο του φαίνεται να φθονεί ο ίδιος όλους όσοι έχουν αξία και δεν τον αποδέχονται ή θεωρεί ότι τον φθονούν και με δημόσιες δηλώσεις του, επιχειρεί να αισθανθούν ντροπή οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι για την ίδια τους την ύπαρξη. Έχει μία αίσθηση ιδιαίτερων και υπέρτερων των Νόμων δικαιωμάτων, επιθυμεί ευνοϊκή μεταχείριση ή αυτόματη συμμόρφωση των άλλων με τις προσδοκίες του. Επειδή πιστεύει πως και από τον κύκλο του τον φθονούν και τον φοβούνται, εμφανίζει αλαζονική, χειριστική συμπεριφορά και στάση.

Σε αυτό το πλαίσιο εξιδανικεύει τον εαυτό του, υποτιμώντας τους άλλους και θύματα είναι οι συνεργάτες του, γεγονός που έχουμε παρατηρήσει στο δημόσιο λόγο του, στις συνεντεύξεις του. Βιώνει, σύμφωνα με όσα πάντα δηλώνει ο ίδιος, μία αίσθηση μεγαλείου θεωρώντας ότι είναι πάντα επιτυχημένος πείθοντας τον εαυτό του γι΄ αυτό. Αποζητά την αναγνώριση και επιβράβευση και εάν κάποιος τον αμφισβητήσει ή ασκήσει κριτική τότε μπορεί να νιώσει πολύ έντονο θυμό και οργή. Σπάνια θα παραδεχτεί το λάθος του και θα απολογηθεί γι΄ αυτό, και πολύ συχνά μεταβιβάζει τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα.

Εντυπωσίασε το πλήθος – ή έτσι πιστεύει – στην παραλία προχθές ανεβασμένος… στο παϊτόνι, όπως φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν VIDEO .

Η βραδιά όμως τελείωσε εδώ για τους Βολιώτες….για το δήμαρχο και τους καλεσμένους του συνεχίστηκε….

 

H Prive μπουζουκοβραδιά

Και μετά από τη φωταγώγηση του δέντρου της πόλης στην παραλία του Βόλου όπου “χάρισε” τραγούδια και λαμπάκια στους Βολιώτες, ο δήμαρχος με την Άννα Βίσση ανεβασμένοι… στο παιτόνι έφτασαν στο Εκθεσιακό κέντρο της πόλης,  το οποίο μετεβλήθη… σε ιδιωτικό κέντρο διασκέδασης του δημάρχου, ΜΟΝΟ για μέλη και φίλους της δημοτικής αρχής και όχι για τους Βολιώτες. Βλέπεις άλλο οι κάτοικοι της πόλης που πληρώνουν για όλα αυτά μέσω των λογαριασμών κοινής ωφελείας και άλλο… ο δήμαρχος και οι φίλοι του!

Στην σφοδρή κριτική που δέχτηκε, και λογικά, ο δήμαρχος απάντησε με τη συνήθη τακτική του, του χλευασμού δηλώνοντας πως… πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του… στον δήμο.

Και κάπως έτσι πορεύεται η όμορφη πόλη του Βόλου, με ένα δήμαρχο που θεωρεί τα ΠΑΝΤΑ δικά του, και πως να μη τα θεωρεί άλλωστε,  δηλώνοντάς πως… Πλερώνει ο ίδιος! Και αυτό γιατί στο μυαλό του, δεν υπάρχουν διαδικασίες και σεβασμός σε αυτές! Αρκεί κάποιος να Πλερώνει!

Με πληροφορίες από: Gegonotanews.gr