Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης στη Φιλελλήνων, θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης ως εκπρόσωπος του μέχρι πρότινος μισθωτή του χώρου στάθμευσης στη Φιλελλήνων, Εμμανουήλ Πολυδούλη.
Αυτό ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, καθώς όπως τόνισε ο κ. Πολυδούλης «παραπλανήθηκε από αιρετούς φίλους του στη δημοτική αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι ο χώρος στάθμευσης ήταν πλήρως λειτουργικός», και συμμετείχε στη δημοπρασία δίνοντας προσφορά 125.000 ευρώ διπλάσια και παραπάνω, από την τιμή εκκίνησης.
Ο λόγος στην Δικαιοσύνη
Ο κ. Πολυδούλης αλλά και οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας του δεν αποκάλυψαν ονόματα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα που εκτιμούν ότι θα καλέσει να καταθέσουν, πέραν από τους αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου, της διεύθυνσης Συγκοινωνιών αλλά και της Πυροσβεστικής, που επέτρεψαν τη λειτουργία του κτιρίου χωρίς να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Να γίνουν οι παρεμβάσεις που προτείνει το ΤΕΕ
Τονίστηκε ότι ο χώρος είναι επικίνδυνος να χρησιμοποιείτα,ι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το δήμο, τουλάχιστον όσες καταγράφονται στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ. Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Συγκοινωνιών έδωσε άδεια λειτουργίας μέχρι το 2031, έχοντας υπόψη σχετικά έγγραφα άλλων υπηρεσιών, απαραίτητα για να δοθεί η άδεια λειτουργίας, αλλά δεν επανεξετάστηκε ποτέ αν κάποια από αυτά έληξαν χρονικά και αν τελικά ίσχυαν όλοι οι κανόνες άρτιας λειτουργίας του χώρου.
Ο κ. Πολυδούλης επισήμανε, ότι σύμφωνα με το επιχειρηματικό του πλάνο θα μπορούσε να προσφέρει και υψηλότερη τιμή, και φυσικά αν ίσχυαν όσα τον διαβεβαίωναν οι «φίλοι του στο δήμο».
Δεν ισχύουν όσα ειπώθηκαν
Σύμφωνα με τον κ. Χαρμάνη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ειπώθηκαν πράγματα που δεν ισχύουν, τόσο για την επιχειρηματική δραστηριότητα του πελάτη του όσο και για τις «φιλικές του σχέσεις με το δήμο». Τόνισε ότι ο πελάτης του θεωρούσε ότι συναλλάσσεται με ένα σοβαρό θεσμό, και πλήρωσε και την εγγυητική των 62.000 ευρώ αλλά και 50.000 ευρώ στην εταιρεία που λειτουργούσε μέχρι τότε το χώρο στάθμευσης, χρήματα που του επεστράφησαν. Ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης, και τόνισε ότι ο πελάτης του ουδέποτε παρέλαβε το κτίριο, καθώς την καθορισθείσα ημερομηνία δεν εμφανίστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, παρά μόνο ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών, γεγονός που τον υποψίασε ότι κάτι συμβαίνει και κατέφυγε σε δικηγόρους και ζήτησε και την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ.
Η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ
Ο δικηγόρος Βασίλης Γαλάνης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πιστεύαμε αυτά που διαβάσαμε για το επικίνδυνο κτίριο». Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ, δεν έχει πυράντοχη βαφή και μπορεί αν προκληθεί πυρκαγιά γρήγορα να καταστραφεί το ίδιο και να μεταδοθεί η φωτιά παντού, δεν συνδέθηκε ποτέ το σύστημα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, ενώ το εργοταξιακό ρεύμα που είχε, δεν ήταν αρκετό για να υποστηρίξει όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό. Μάλιστα ανέφερε ότι ο πελάτης του ζήτησε από τη ΔΕΗ να συνδεθεί, και του είπαν ότι την αλλαγή από το εργοταξιακό πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης, που είναι ο δήμος. Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος μίσθωνε το δώμα με 20 θέσεις πάρκινγκ, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια και δεν υπήρχε πυροπροστασία, ενώ πολλά προβλήματα καταγράφονται και στο πέμπτο και έβδομα υπόγειο, που το σύστημα αποχέτευσης και εξαερισμού είναι ελλιπή.
Τέλος ο κ. Χαρμάνης επισήμανε, ότι ο πελάτης του εύλογα ζήτησε ελέγχους για ένα κτίριο που δεν παραλήφθηκε όπως ο δήμαρχος παραδέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, και εξέφρασε την πίστη ότι με την με την εισαγγελική παρέμβαση θα διερευνηθούν όλες οι ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Βόλου, όπως επίσης της Πυροσβεστικής, της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και κάθε άλλης εμπλεκόμενης υπηρεσίας, για το πώς λειτουργεί ο χώρος στάθμευσης, φέρνοντας ως παράδειγμα το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2022.
Τέλος ο κ. Πολυδούλης διευκρίνισε, ότι για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, έκανε την αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας του, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους χώρους στάθμευσης, γιατί ήδη γνώριζε για τον διαγωνισμό, καθώς είχε δημοσιοποιηθεί στον τύπο αρκετούς μήνες πριν τον Ιούλιο του 2023.
Σημειώνεται ότι στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί άλλη εμπορική επιχείρηση, και είναι άγνωστο από που ηλεκτροδοτείται, όπως αναφέρεται και στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, καθώς οι πραγματογνώμονες δεν είχαν πρόσβαση παντού, ούτε διαθέτουν τα στοιχεία όλων των υπηρεσιών, στο πλαίσιο της διερεύνησης που έκαναν για το πως λειτουργεί ο χώρος.
Η απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα
Απαντώντας στο θέμα που έχει προκύψει ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου κ. Ανδρέας Ζέρβας τονίζει:
“Ενημερώθηκα για το σόου που επιχείρησε να στήσει ο κ. Εμμανουήλ Πολυδούλης, γνωστός στην κοινωνία του Βόλου ως «Μανόλο», προκειμένου να προβάλλει τις αιτιάσεις και τους αστήρικτους ισχυρισμούς του, θεωρώντας ότι έτσι θα μετριάσει τις συνέπειες από μια αποτυχημένη, ως φαίνεται από τις ενέργειές του, επιχειρηματική κίνηση που επιχείρησε με την εκμίσθωση, μέσω ανοιχτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, τις συνέπειες της οποίας θέλει να μετακυλίσει, μέσω του Δήμου, στους δημότες του Βόλου.
Αν και η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και αποτελεί σπατάλη χρόνου η ενασχόλησή μας με αυτή, τη στιγμή μάλιστα που τη τελική κρίση θα την έχει η Δικαιοσύνη όπου έχουμε ήδη προσφύγει, εν τούτοις για ενημέρωση των πολιτών και μόνο απαντώ συνοπτικά:
Πρώτον, το πάρκινγκ έχει άδεια λειτουργίας από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών μέχρι 4/10/2031! Και ο νοών νοείτω.
Δεύτερον, η συντήρηση της εγκατάστασης των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του δημοτικού κτηρίου στάθμευσης εκτελούνταν από την εταιρεία Π. Παναγιωτίδης ΑΤΕ έως 31/8/2023.
Τρίτον, η συντήρηση του ανελκυστήρα υπάγεται στην ετήσια εργολαβία συντήρησης ανελκυστήρων όλων των δημοτικών κτηρίων, από την εταιρεία του κ. Διον. Σωτηρόπουλου και τέταρτον, επί δύο συναπτά έτη, έως τις 14/9/2023, το πάρκινγκ διαχειριζόταν και λειτουργούσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες με αυτό το αντικείμενο εργασιών, την CITΥZEN Συστήματα Στάθμευσης Α.Ε, που μεταξύ άλλων λειτουργεί το πάρκινγκ στο Ελ. Βενιζέλος.
Για όλα τα άλλα θα αναφερθούμε ενώπιον των Αρχών, όπου προσφύγαμε. Εν κατακλείδι θα πρέπει ο κ. Πολυδούλης (Μανόλο) να συνειδητοποιήσει ότι οι χρυσές εποχές έχουν περάσει, το επιχειρείν έχει άλλες προϋποθέσεις και απαιτήσεις και πως άλλο είναι η μαναβική, με κάθε είδους φρουτάκια και λαχανικά, και άλλο η νόμιμη εκμετάλλευση και λειτουργία μιας δημοτικής περιουσίας”.
Με πληροφορίες από:ertnews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις