Δηλώσεις-σοκ από σύζυγο καρκινοπαθούς – Μόλις μία ογκολόγος στο ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»

Η εικόνα της πλήρους διάλυσης που παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), χάρη και στη συστηματική υπονόμευσή του από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θέλει να το απαξιώσει για να το ιδιωτικοποιήσει, μέρα με την ημέρα γίνεται ακόμα πιο τραγική.

Ελλείψεις προσωπικού, κύμα φυγής, ελλείψεις σε υλικά, μη συντήρηση των υποδομών, υλικοτεχνική κατάρρευση, είναι μόνο μερικές από τις κορυφές του τεράστιου «παγόβουνου» των προβλημάτων.

Προβλήματα που, είτε οδηγούν σε τραγικές καταλήξεις ασθενών εντός των νοσοκομείων ή στην αναμονή, είτε προκαλούν τέτοια απόγνωση στους ασθενείς, οι οποίοι προβαίνουν πολλές φορές ακόμα και σε απονενοημένα διαβήματα!

Ο νομός Μαγνησίας, είναι μια από τις περιοχές που υποφέρουν από την υποστελέχωση, καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», υπάρχει μόλις μία ογκολόγος στη μονάδα χημειοθεραπειών και προσπαθεί το τελευταίο τετράμηνο-πεντάμηνο να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων καρκινοπαθών

«Η γυναίκα είναι ηρωίδα», λένε για τη μοναδική γιατρό που υπάρχει στη μονάδα οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται εδώ και μήνες και τονίζουν ότι κάθε μήνα γίνονται περίπου 600 θεραπείες στο νοσοκομείο…

«Είχαμε και αυτοχειρίες»

Ο σύζυγος μιας καρκινοπαθούς που εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες ταλαιπωρείται προσπαθώντας να κάνει τις θεραπείες της, έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη στις κάμερες θεσσαλικών ΜΜΕ.

«Πολλοί επιλέγουν να πάνε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, το οποίο κοστίζει πάρα πολύ και έχουμε και περιπτώσεις πάρα πολύ άσχημες δυστυχώς. Υπήρχαν γέροντες από τα χωριά οι οποίοι έπρεπε να κάνουν ακτινοθεραπεία ή μια θεραπεία, εδώ που δεν μπορούσαν και δεν υπήρχε κατ’ οίκον νοσηλεία και οδηγήθηκαν σε λύσεις… δεν θέλω να αναφέρω σε τι περισσότερα», είπε αρχικά.

Στην διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, «κατάληξαν δηλαδή; Δεν είχαν τη θεραπεία που ήθελαν;» η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Είχαμε και αυτοχειρίες»!

Η πιο πρόσφατη περίπτωση αυτοκτονίας, είναι αυτή ενός ηλικιωμένου από το Πήλιο, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του επειδή έπρεπε να κάνει ακτινοθεραπείες σε νοσοκομείο εκτός Μαγνησίας.

«Δεν μπορούσε να πάει για ακτινοθεραπεία στη Λάρισα. Δεν είχε χρήματα να έρθει εδώ, όχι να πάει και στη Λάρισα να κάνει θεραπεία! Προτίμησε να βάλει τέρμα στη ζωή του», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

newsbreak.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις