Στη χθεσινή συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στο πλευρό του 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζάκρη, Σαρακιώτης, Αυλωνίτης, Χριστίδου, Πούλου, Μάλαμα και Γαβρήλος ήταν παρόντες στο κάλεσμα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τους βουλευτές της επιρροής του έλλειπαν ακόμη 4, οι Πέτρος Παππάς, Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης και Νίνα Κασιμάτη.

Όλοι μαζί αποτελούν μια 11αδα και έναν ικανό αριθμό βουλευτών για να στηθεί μια ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα με τους βουλευτές αυτούς να λειτουργούν ως το «κόμμα Κασσελάκη» μέσα στο κόμμα, όπως παρατηρούν εδώ και ένα μήνα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Kόμμα μέσα στο Κόμμα

Το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα στη εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν είναι τυχαία και η άρνηση του Νίκου Παππά να πει και εκείνος όχι από την πλευρά του στο κάλεσμα Πολάκη για τη συνάντηση των 5 από τη στιγμή που ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι κατάφεραν να συνεννοηθούν και με το εξώδικο να παραμένει και αυτό στο τραπέζι.

Τα φαινόμενα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο από ορατά πλέον και όλα δείχνουν πως, είτε στο Συνέδριο του Νοεμβρίου είτε ακόμη και το ερχόμενο Σάββατο στην ΚΕ με μια ενδεχόμενη διαγραφή ή αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη, το κόμμα οδεύει σε μια νέα διάσπαση.

Τις προθέσεις της πλευράς Κασσελάκη τις φώτισε για μια ακόμη φορά ο Πέτρος Παππάς ο οποίος φαίνεται να κινείται ήδη σε τροχιά εξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ αν αποτύχει το Σενάριο της παλινόρθωσης Κασσελάκη στο Συνέδριο.

«Δεν θα κάνουν ποτέ Συνέδριο σε αυτό το κόμμα; Δεν θα ακουστεί ποτέ η βάση σε αυτό το κόμμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς και στο ερώτημα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν αποκλειστεί από υποψήφιος πρόεδρος εκείνος απάντησε «αν δεν τον αφήσουν οι ψηφοφόροι θα μας δείξουν το δρόμο» αφήνοντας για πολλούς ένα σαφές υπονοούμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος, του κόμματος Κασσελάκη.

Βράζει η ΚΟ για Τζάκρη και Πέτρο Παππά

Οι προκλήσεις της Θεοδώρας Τζάκρη στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή σε βάρος των συντρόφων της προτού για μια ακόμη φορά ως επικεφαλής της ομάδας Κασσελάκη πάρει τα μέλη του οργάνου που τον στηρίζουν και αποχωρήσουν δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς με την ιδιότητα και του προέδρου της ΚΟ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ακολούθησε ζήτησε εξηγήσεις από την γραμματέα της ΚΟ καλώντας τη να «διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά». Εκείνη τότε επιχείρησε μια αναδίπλωση ενώπιον των άλλων στελεχών λέγοντας πως «Επρόκειτο για σχήμα λόγου» με τις πληροφορίες να θέλουν την κα Τζάκρη να έχει αντιληφθεί ότι ήδη συζητούνταν στο όργανο το ενδεχόμενο της διαγραφής ακόμη και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή της αποπομπής της από τη θέση της γραμματέως.
Τον τόνο τον έδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου από την πλευρά της πλειοψηφίας λέγοντας ότι «στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δε μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος».

Η συμπεριφορά της κας Τζάκρη έχει δώσει αρκετές λαβές λένε κορυφαία κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη με κάποιους από αυτούς να σχολιάζουν ανοιχτά ότι η «συμπεριφορά κομματάρχη δεν συνάδει με το ρόλο της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Ο «δεξιός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστοιχα έντονη ενόχληση επικρατεί και για τον Πέτρο Παππά ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη εκθέσει το ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη εκφράζοντας θέσεις και απόψεις που ούτε με την πολιτική ούτε και με την ιδεολογική τοποθέτηση του κόμματος συνάδουν.

Δεν πρέπει να προσπερνάτε μάλιστα το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου χρειάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για τον κ. Παππά όταν εκείνος κατάγγειλε μετά τον Θάνο Πλεύρη της ΝΔ το φαντάρο που απεύθυνε αντιπολεμικό κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ για τον πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις