Βρε – βρε σύμπτωση! Ο «εξ απορρήτων» του καταδικασμένου πρωτόδικα με 10 χρόνια κάθειρξη Βίκτωρα Ρέστη, στο ψηφοδέλτιο του «δασκάλου με τα γυαλάκια» που όλοι ψάχνουν τον χρηματοδότη του. Η ανατίναξη με εκρηκτικά της Porsche, το εφετείο που παίρνει αναβολές, και η καταπάτηση των 300 στρεμμάτων του δημοσίου.

 

Του Άρη Σπίνου
 

Ο καθένας τα λεφτά του τα κάνει ότι θέλει! Δικά του να είναι και αυτό είναι αρκετό. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το που βρίσκει χρήματα το κόμμα του Δασκάλου και κάνει πολυτελέστατη προεκλογική καμπάνια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει φίλους που τον βοηθάνε. Κάποιος πρέπει να του πει όμως πως αυτούς τους φίλους πρέπει να τους κατονομάσει, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί το λέει η νομοθεσία. 

 

Θα αναγκαστεί να το κάνει μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους προς το παρόν άγνωστους χρηματοδότες. Ψάχνοντας στα ψηφοδέλτια στο κόμμα του δασκάλου, βρήκαμε τον Ανδρέα Βορίλα. Ποιος είναι αυτός ; Με μια πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο και κουβέντα στην πιάτσα, μάθαμε ότι ως στενότατος συνεργάτης του υπόδικου για κακουργήματα Βίκτωρ Ρέστη «λύνει και δένει» για τις ειδικές αποστολές του γνωστού εφοπλιστή. Μάλιστα στις 4 Μαρτίου του 2015 είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με στόχο πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, τα ξημερώματα στη Ν. Ερυθραία που όμως οδηγούσε μόνιμα ο Ανδρεάς Βορίλας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιανουαρίου άγνωστοι είχαν πυρπολήσει με ίδιο τρόπο, αυτοκίνητο συνοδού ασφαλείας του επιχειρηματία στο Νέο Φάληρο. Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν έχει ταυτοποίηση τους δράστες. Μάθαμε ότι ο Ανδρέας Βορίλας είχε πέσει και θύμα ξυλοδαρμού πριν αρκετό καιρό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,  από έναν π. αστυνομικό που εργαζόταν στην φρουρά του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη. Το Δεκέμβριο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επέβαλε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».


Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν οκτώ έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.

Για την υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι υπόλογοι για καταπάτηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από οκτώ έως δέκα χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε επίσης η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Το εφετείο για την υπόθεση αυτή είχε προσδιοριστεί αλλά έχει πάρει αναβολές και η εκδίκαση του εκκρεμεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοδίκου δικαστηρίου, στον Ρέστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στην πορεία όμως του χρόνου οι περιοριστικοί όροι άρθηκαν.

Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι’ αυτήν.

Ο Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα.

Ένας εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση αυτή ισχυρίστηκε στο δικαστήριο κατά την απολογία του αλλά και καθ’ όλο το διάστημα που εκλήθη στο στάδιο της ανάκρισης από το 2012 και σε κάθε έκβαση της υπόθεσης ότι κατέβαλε 2.000.000 ευρώ σε πρώην δασάρχη της Αττικής με ιδιαίτερες άκρες στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να καταφέρουν οι εμπλεκόμενοι να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος που τα κατάγγειλε αυτά κατά επανάληψη δεν μηνύθηκε από αυτόν που κατονόμασε ότι του έδωσε τα 2.000.000 ευρώ. Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ σε έκθεση ελέγχου που έγινε σε βάρος του καταγγελλομένου πρώην δασάρχη, την οποία το edolio5 έχει στην διάθεση του, βρέθηκαν το επίμαχο διάστημα 700.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του, ο άνθρωπος αυτός δεν πήγε ποτέ κατηγορούμενος για την υπόθεση που καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι! Κατά περίεργο επίσης τρόπο η έκθεση ελέγχου που είχε συντάξει η αρμόδια ΔΟΥ Χολαργού ενώ καταλογίζει 400.000 ευρώ, ως μη δικαιολογημένο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην δασάρχη, στην πορεία… όλα εξαφανίστηκαν! Είναι προφανές ότι κάποιο μακρύ χέρι προστατεύει κάποιον. Έχει αξία να σημειώσουμε ότι στο δικαστήριο που καταδικάστηκαν ο Ρέστης και η παρέα του ο πρώην δασάρχης κατέθεσε ως μάρτυρας (!) και βρέθηκε σε αντιπαράσταση με τον κατηγορούμενο αφήνοντας στους δικαστές και όσους παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία… άφωνους.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Δεν σας έδωσα κύριε 2.000.000 ευρώ σε μετρητά;
π. ΔΑΣΑΡΧΗΣ: Σας βλέπω για πρώτη φορά. Δεν σας γνωρίζω
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε με στα μάτια. Δεν σας έδωσα δεσμίδες με λεφτά για να μου δώσετε τα χαρτιά του αποχαρακτηρισμού;
π. ΔΑΣΑΡΧΗΣ: Δεν μιλάω άλλο μαζί σας. Λέτε ψέματα! Δεν σας ξέρω.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Αυτά που λέω τα ισχυρίζομαι από το 2012 σε κάθε ανακριτή. Γιατί δεν μου κάνατε μήνυση μέχρι σήμερα;
π. ΔΑΣΑΡΧΗΣ: Κύριε πρόεδρε δεν τον ξέρω τον κύριο. Λέει ανοησίες. Δεν επιθυμώ να μιλήσω άλλο μαζί του.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι που συνομίλησε το edolio5 θεωρούν πρωτόγνωρο το γεγονός ότι ο πρώην δασάρχης δεν πήγε έστω ως κατηγορούμενος ανεξάρτητα εάν καταδικαζόταν ή όχι εφόσον θα μπορούσαν να αποδειχθούν η ισχυρισμοί του καταγγέλλοντα.. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου ο π. Δασάρχης είχε 37 (!) τραπεζικούς λογαριασμούς είτε ως συν δικαιούχος είτε ατομικούς. Είναι προφανές ότι το edolio5 σέβεται απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας για όλους τους κατηγορουμένους. Ως προς τις συμπτώσεις για οικονομική εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή με το κόμμα του δασκάλου, απλά καταγράφονται και με χαρά θα δημοσιοποιήσουμε κάθε διάψευση από τους προ αναφερομένους στο ρεπορτάζ

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις