Εντείνουν τις πιέσεις τους οι συνδικαλιστές προς τον Σούνακ και ζητούν αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό
Οι εκπαιδευτικοί έχουν απεργήσει πολλές φορές φέτος, εντείνοντας τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την εξεύρεση μιας λύσης στα αιτήματά τους.
Η Βρετανία βιώνει τις χειρότερες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη δεκαετία του 1980, κάτι που επηρεάζει σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, τη στιγμή που ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10%, υψηλό 40ετίας.
Η NEU, το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών της χώρας, λέει ότι θέλει αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό ώστε να μην συνεχιστούν οι απεργίες των εκατοντάδων χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών. Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης, οι έμπειροι εκπαιδευτικοί, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα λάβουν χαμηλότερη αύξηση, ύψους 4,3%.
Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του συνδικάτου. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου.
«Είναι μια προσβλητική προσφορά από μια κυβέρνηση που απλώς δεν υπολογίζει τους εκπαιδευτικούς» σχολίασαν οι γενικοί γραμματείς της NEU, Μαίρη Μπούστιντ και Κέβιντ Κόρντεϊ, στην κοινή δήλωσή τους. «Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι έχουμε έναν υπουργό Παιδείας και μια κυβέρνηση που αγνοεί την κρίση στα σχολεία μας», πρόσθεσαν.
Απεργία για τις 28 Απριλίου κήρυξε και η Ένωση Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS) που εκπροσωπεί περίπου 130.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Καθ’ όλον τον Απρίλιο η PCS θα οργανώσει διάφορες κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας ώστε «να εντείνει την πίεση» στην κυβέρνηση, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις