«Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;»

 

Τον εφιάλτη του περασμένου Μαρτίου καλούνται να βιώσουν για ακόμη μία φορά, οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν με φρικτό τρόπο την ζωή τους, στα Τέμπη. Εννέα μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία που «πάγωσε» την παγκόσμια κοινότητα αποκαλύφθηκε πως εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στο σημείο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ευρήματα έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

Η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε: «Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια». Η ίδια εξήγησε πως στην περίπτωση που πράγματι αποδειχθεί πως πρόκειται για ανθρώπινα οστά, τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει mail στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας», τόνισε και συμπλήρωσε πως η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα.

«Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;»

Η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» ξέσπασε, κάνοντας σαφές πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε κι άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε κι άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς, διερωτήθηκε η ίδια.

 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις