Μοιράσου το άρθρο

“Πυρά” κατά της Τουρκίας εξαπολύει μέσω ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το πρόσφατο προσφυγικό δράμα στην περιοχή του Έβρου.

Για απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, δημιουργώντας ενδεχομένως συνοριακό ζήτημα κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή το πρόσφατο προσφυγικό δράμα στην περιοχή του Έβρου.

Στο κείμενό του το ΥΠΕΞ καλεί για σύνεση και επίδειξη υπευθυνότητας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας αντί για προσπάθεια εκμετάλλευσης, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης,από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Το πρόσφατο περισταστικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.

Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης.»

Οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν τους 38 πρόσφυγες, οι οποίοι φέρονται να προέρχονται από τη Συρία και την Παλαιστίνη, το απόγευμα της Δευτέρας σε ελληνικό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα μετά τη νησίδα, όπου είχαν εντοπιστεί αρχικά από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες κρίθηκαν καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν την επομένη στο ΚΥΤ Φυλακίου, για τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, όπου παραμένουν, ενώ μια ετοιμόγεννη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

news247.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις