Από τον περασμένο φθινόπωρο ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη χώρα: οι υποκλοπές. Έχουν αναφερθεί ήδη δεκάδες προσώπων που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.
Άλλοι από παράνομα λογισμικά και άλλοι από την ΕΥΠ, της οποίας επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – με επιλογή του.
Για αρκετές από αυτές υπάρχουν ήδη αποδείξεις, που δημοσιεύθηκαν. Άλλες έχει εντοπίσει η -κατά το Σύνταγμα- αρμόδια ΑΔΑΕ και ήδη βρίσκονται στη διάθεση της Βουλής και των κομμάτων.
Το θρίλερ που διαμόρφωσε τη δυστοπία στην οποία βρίσκεται η χώρα -και την επισημαίνουν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης- άρχισε με την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Κουκάκη.
Ο Πρωθυπουργός έκανε τον ανήξερο και θυσίασε δυο στενούς συνεργάτες του. Για να τους προφυλάξει από τον ποινικό νόμο χαρακτήρισε «νόμιμη» τη δράση τους.
Υποδεικνύοντας έναν ευρωβουλευτή ως εθνικό κίνδυνο, ή εμπλεκόμενο σε έγκλημα τρομοκρατίας η ναρκωτικών – άλλως δεν υπάρχει «νομιμότητα». Χωρίς να του επιστρέψει ποτέ το προϊόν της υποκλοπής.
Είχε όμως αρχίσει ήδη να χάνει τα λόγια του, ισχυριζόμενος ότι έχει την εξουσία να σταματήσει μια «νόμιμη» δραστηριότητα κρατικής υπηρεσίας «αν τη γνώριζε>.
Από τότε επιδίδεται σε όργιο θεσμικών παραβιάσεων και φωτογραφική νομοθέτηση, για να μην τον πλησιάσει η έρευνα – στην οποία έχει επιβάλει συσκότιση και ακινησία. Αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις Καραμανλή και Σαμαρά για «άπλετο το φως».
Φίμωσε τη Βουλή με τον δουλικό απέναντί του Τασούλα και επιχείρησε να εξουδετερώσει την ΑΔΑΕ. Θέσπισε απόρρητο για κάθε συναφή πληροφορία. Τρομοκράτησε, με την απειλή δεκαετούς φυλάκισης, όποιον μιλήσει. Ψήφισε ειδικό νόμο συγκάλυψης. Και ψεύδεται διαρκώς…
Δίκην εκπροσώπου του, ο διορισμένος απ’ τον ίδιο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παγώσει, κατ’ ουσίαν της έρευνες. Επενέβη προφορικά για να αποτρέψει τον έλεγχο σε μια ιδιωτική επιχείρηση τηλεφωνίας. Εξέδωσε ειδική «γνωμάτευση», για να γενικεύσει την απαγόρευση – παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα. Απείλησε την ΑΔΑΕ και τους πολιτικούς αρχηγούς με κάθειρξη.
Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι υπουργοί που έχουν υποστεί παρακολούθηση δεν αντιδρούν, παρότι η ζωή τους βρίσκεται σε «στικάκια». Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του Κ. Χατζηδάκη που δείχνει να τρέμει στην ιδέα ότι για τον Μητσοτάκη ήταν ο… 5046c.
Και άλλοι, για τους οποίους υπήρξε «επισύνδεση» καταπίνουν την παραβίαση του ιδιωτικού του βίου και δεν μιλούν – τρομαγμένοι.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κάνει φασαρία, δεν έχει καταθέσει μήνυση εναντίον όσων αποδεδειγμένα οργάνωσαν την παρακολούθηση του – για να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο.
Μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν -σύμφωνα με τον Μαν. Κοττάκη στην εφημερίδα «Εστία»- ότι τα τηλεφωνά τους είχαν παγιδευτεί.
Κανείς δεν μιλάει. Όσοι ξέρουν ότι τους έχει «ακούσει» είτε η ΕΥΠ, είτε ο συνεργαζόμενος «ιδιωτικός τομέας» και όσοι το υποψιάζονται, αγωνιούν για την ενδεχόμενη αποκάλυψη των συνομιλιών τους.
Πάνω σ’ αυτόν τον φόβο ο Μητσοτάκης απλώνει τον ιστό της συγκάλυψης. Με την συνδρομή Τασούλα δραπέτευσε από τη Βουλή, όταν δέχθηκε πρόσωπο με πρόσωπο, ερωτήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο τρόμος διαπερνάει το υπουργικό Συμβούλιο, τη Βουλή, τον κρατικό μηχανισμό, την ηγεσία του Στρατεύματος, αντιπάλους και φίλους του καθεστώτος.
Η παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ μετέφερε τη δυστοπία στον πιο ευαίσθητο τομέα της εθνικής ύπαρξης. Ο άνθρωπος που διοικεί το Στράτευμα είχε κοριούς – από τους οποίους προέκυψαν φορολογικές και ποινικές παραβάσεις.
Δεν είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί και ο ψοφοδεής υπουργός Άμυνας υποχρεώθηκε -καταπίνοντας όσα έλεγε εξευτελιστικά εναντίον του ο στρατηγός- να εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της ανανέωση της θητείας του – για να μη χάσει το υπουργείο.
Εμφανώς τρομαγμένος πλέον Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω του, έβαλε τον εκπρόσωπό του να ισχυριστεί τελικά ότι τις υποκλοπές έκαναν… κυκλώματα της ΕΥΠ – ερήμην της διοίκησής της και του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα έγγραφα τον διαψεύδουν.
Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι τις τελευταίες μέρες ο κεντρικός εγκέφαλος των υποκλοπών αποσταθεροποιείται και θα κάνει πολύ χειρότερα για να αποφύγει την απολογία του.
Ήδη η επίθεση του Οικονόμου στον Χρ. Ράμμο – τον οποίο αποτόλμησε με σοφιστείες του κιλού, να χαρακτηρίσει «προνομιακό συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ» είναι πράξη μικροπρέπειας, πολιτικής αθλιότητας και θεσμικής εκτροπής.
Πού πάμε; Τι θα ακολουθήσει από την καταρρέουσα «εξουσία του ενός», που τρέμει την ιδέα της αποκάλυψης;
Σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή για το Πολίτευμα και την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας, η μόνη που μπορεί να σώσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους θεσμούς είναι η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήδη ενήμερη για την κατάλυση του κράτους δίκαιου.
Μπορούσε να το κάνει όταν έγινε γνωστή η παρακολούθηση Φλώρου: να παραιτηθεί. Αρνούμενη να είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν ο επικεφαλής τους και στελέχη τους παρακολουθούνται από την ελληνική αντικατασκοπία.
Ως τώρα έμεινε σε αοριστολογίες περί Δικαιοσύνης και απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν κάλεσε καν τον Πρωθυπουργό για ενημέρωση. Αλλά οι εξελίξεις την έθεσαν πάλι ενώπιόν τους.
Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύτηκε από όσα πληροφορήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από τον ακέραιο πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο -που ήδη ενημέρωσε θεσμικά το πολιτικό σύστημα για τα ευρήματά του.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναγνώρισε το πρόβλημα. «Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, γιατί συνδέεται τόσο με τη λειτουργία των θεσμών, όσο και με την ποιότητα της δημοκρατίας μας».
Δήλωσε ότι «ανησυχεί» και ζητάει «διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες». Αναγνώρισε την ΑΔΑΕ ως «αρμόδια ανεξάρτητη αρχή», ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να τη διασύρει και να την ακυρώσει.
Αλλά ΔΕΝ «είμαστε κράτος δικαίου και οι θεσμοί λειτουργούν» όπως είπε. Ούτε ισχύει ότι «η Βουλή θα κάνει τον έλεγχο» όπως και «οι δικαστικές αρχές, στις οποίες κατά ένα μέρος έχει αχθεί» η υπόθεση.
Η κυβέρνηση πέρασε την κόκκινη γραμμή. Ότι η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι κράτος δίκαιου, το γνωρίζει η κοινοτική Ευρώπη και οι θεσμοί της ζητούν εξηγήσεις.
Η επιχείρηση συγκάλυψης με στραγγαλισμό του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης, της Βουλής και των ανεξάρτητων Αρχών είναι προφανής. Η καταστατική νομιμότητα της χώρας καταλύεται από όσους έχουν την ευθύνη να τη διαφυλάξουν. Οι λίγοι που μένουν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντος διώκονται.
Μένει μόνο η αρχηγός του Κράτους και ρυθμίστρια του Πολιτεύματος. Ορκίσθηκε ενώπιον της Βουλής: «Να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων…».
Ο όρκος της και οι περιστάσεις την καλούν να σταθεί στο ύψος του αξιώματός της ως εγγυήτρια του Πολιτεύματος και φρουρός του Συντάγματος.
Δεν το κάνει και είναι υπόλογη έναντι της Ιστορίας.
Προ ημερών η εισαγγελέας της ΕΥΠ είπε στη Βουλή ότι μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την αρχηγό του κράτους, κατά την κρίση της. Μάλλον διόλου τυχαία.
Η αδράνεια της Προέδρου και μετά την επίσκεψη Τσίπρα, τη βάζει στο δίχτυ του φόβου…\
ieidiseis.gr
ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις