Ακόμη μεγαλύτερη βουτιά του τζίρου καταγράφεται εδώ και λίγες μέρες στα καταστήματα εστίασης του Δήμου Βόλου, λόγω του μέτρου της κυβέρνησης να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.
Ο προβληματισμός στους επαγγελματίες είναι διάχυτος και ζητούν την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Εικόνες ερημιάς παρατηρεί κάποιος, που θα περπατήσει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο, τις τελευταίες μέρες. Η εστίαση έδινε τον τόνο της ζωντάνιας και ο κόσμος, κυρίως νέοι, κυκλοφορούσε στο κέντρο και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκεί δηλαδή που υπάρχουν εδώ και χρόνια τα λεγόμενα στέκια. Η αύξηση των κρουσμάτων ενέταξε τον Βόλο στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και επέφερε τα μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι να κλείνουν και τα κέντρα εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα, προκειμένου να μη συναθροίζονται οι νέοι και δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Ωστόσο είναι αμφίβολο, αν τελικά πετυχαίνει τον στόχο της η κυβέρνηση, καθώς, όπως αναφέρεται από τους επαγγελματίες, οι νέοι μετά τις 12 που κλείνουν τα καταστήματα, προσεγγίζουν διάφορα πάρκα και άλλα υπαίθρια σημεία, για να συνεχίσουν την ψυχαγωγία τους.

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα επιφέρει μείωση 20% του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης. Μια μείωση βέβαια, που θα έρθει να προστεθεί στην ήδη μεγάλη βουτιά, που σημειώνει ο τζίρος τους σε σχέση με πέρσι.
Ποιοι είναι, όμως ο λόγοι, που οδηγούν στη μεγαλύτερη μείωση του τζίρου; Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης, τα τραπέζια πλέον δεν «γυρίζουν» με πελάτες για δεύτερη φορά. Δηλαδή, όταν μια παρέα καθίσει σε ένα τραπέζι γύρω στις 9 το βράδυ, για να φάει και παραμείνει εκεί, περίπου δύο ώρες, καθώς στους Έλληνες αρέσει να απολαμβάνουν την ψυχαγωγία τρώγοντας, δεν θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο από τις 11 και για περίπου μιάμιση ώρα, να καθίσει και άλλη παρέα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Βόλου Στέφανος Στεφάνου μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» επισήμανε πως μια παρέα που θα μεταβεί σε ένα κέντρο εστίασης, γύρω στις 9.30-10.00 τη νύχτα, θα ξέρει ότι από τις 11.30 και μετά θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό, καθώς θα πλησιάζει 12. Επομένως αυτή η παρέα δεν θα μπορεί να κάνει την κατανάλωση, που έκανε το προηγούμενο διάστημα, όταν θα μπορούσε να καθίσει, όσο ήθελε στο κατάστημα».
Γενικότερα, όμως με τον περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας μειώνεται και η διάθεση για ψυχαγωγία, σε συνδυασμό πάντα και με τον φόβο για τα κρούσματα. Επαγγελματίες της εστίασης αναφέρουν πως θα μπορούσε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης να είναι στη μία μετά τα μεσάνυχτα, καθώς εν μέσω καλοκαιριού τα μεσάνυχτα πολύς κόσμος ακόμη κυκλοφορεί, δεν είναι δηλαδή χειμώνας.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε πως η εστίαση για ακόμη μια φορά βάζει πλάτη και εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως το έκανε και πριν. Παράλληλα, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου, να διαμορφώσει ένα σχέδιο στήριξής τους. Άλλωστε υπάρχει το 50% των καταστημάτων εστίασης, που παραμένει κλειστό από τις 13 Μαρτίου. Μάλιστα ανέφερε πως εντός των ημερών ο τοπικός Σύλλογος Εστίασης θα έχει επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων, για να δουν τα ζητήματα και να προωθηθούν λύσεις.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις