Όπως έγραψε ο δεύτερος στον προσωπικό λογαριασμό του, στο twitter, ευχαρίστησε τον Θ.Ντόκο για την ελληνική στάση να επιδιώκει την επίλυση των (ελληνοτουρκικών) διαφορών μέσω διαλόγου.
Επίσης, ιδιαίτερο βάρος, όπως έγραψε ο Ο’Μπράϊαν, δόθηκε στην Κίνα, και στις στενές οικονομικές σχέσεις Αθήνας – Πεκίνου. Κάτι που, ως γνωστόν, ουδόλως βλέπει με καλό μάτι η Ουάσιγκτον.
Είχα ένα “υπέροχο τηλεφώνημα με τον νέο Έλληνα ομόλογό μου, Θάνο Ντόκο”, έγραψε ο Ρόμπερτ Ο’Μπράϊαν. Και πρόσθεσε: “Συζητήσαμε για την ενεργειακή ασφάλεια, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κίνα. Τον ευχαρίστησα για τη δέσμευση της Ελλάδας για επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του στο νέο ρόλο που ανέλαβε”.
Ο Θ.Ντόκος, ως γνωστόν, με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του περί kazan – kazan (win win) “συνεκμετάλλευση” με την Τουρκία, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, σε μεγάλο βαθμό εντός του κυβερνώντος κόμματος.
Τις θέσεις του επαναλάμβανε σε σειρά συνεντεύξεων, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή εντός της κυβέρνησης. Κάτι που είχε ως συνέπεια, να υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή.
Αντί αυτού, μάλιστα, αναβαθμίστηκε, από αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, σε σύμβουλο του πρωθυπουργού.
Ταυτόχρονα, απομακρυνόταν από τη θέση του ο αντιναύαρχος ε.α., Αλέξανδρος Διακόπουλος, του οποίου η παραίτηση έγινε δεκτή.
Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, πράγματι κάνει έρευνες. Αντίθετα, τότε η “κυβερνητική γραμμή” ήταν ότι, ναι μεν πλέει σε ελληνικές περιοχές, αλλά αδυνατεί να κάνει σεισμικές έρευνες.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις