Με μια εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία περιλαμβάνονται μνημειώδεις δικαιολογίες για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων που έχει αποκαλύψει η Realnews, επιχείρησε να απαντήσει η εταιρεία ΑΤΕΣΕ, συμφερόντων του γνωστού εμπόρου όπλων Χρήστου Χούμπαυλη.
Στις αρχές Ιουλίου του 2020, η «R» είχε δηµοσιεύσει ρεπορτάζ µε τίτλο «Ο Χούµπαυλης, τα εικονικά τιµολόγια και οι περίεργες σχέσεις µε σύµβουλο υπουργού». Σε αυτό, αποκαλυπτόταν πως η ∆ικαιοσύνη έχει στην ουσία σταµατήσει τη διερεύνηση µιας µεγάλης υπόθεσης, η οποία δύναται να παραπέµπει ακόµα και σε ξέπλυµα χρήµατος, στο περιθώριο εξοπλιστικών προγραµµάτων. Πρόκειται για την έκδοση εικονικών τιµολογίων από την εταιρεία ΑΤΕΣΕ προς την πλευρά του συνιδιοκτήτη κατασκευαστικών εταιρειών Αριστοτέλη Παπατζανάκη, ο οποίος είχε διατελέσει σύµβουλος του Πάνου Παναγιωτόπουλου, υπουργού Αµυνας το 2012 και υπουργού Πολιτισµού το 2013. Η έρευνα αφορούσε τουλάχιστον δύο τιµολόγια, ύψους 300.000 και 600.000 ευρώ, που εκδόθηκαν το 2012 και το 2013, προς την πλευρά του Αρ. Παπατζανάκη. Μετά από φορολογικό έλεγχο που έγινε από το Σ∆ΟΕ, το πρώτο τιµολόγιο θεωρήθηκε πλαστό και εικονικό. Ενώ η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη, η ΑΤΕΣΕ φέρεται να είχε στείλει εξώδικο στον λήπτη του τιµολογίου, ζητώντας να της επιστραφούν τα 600.000 ευρώ του δεύτερου τιµολογίου, ισχυριζόµενη ότι το χρηµατικό ποσό είχε δοθεί ως «δάνειο».
«∆εν τα βρήκαµε»
Στην επιστολή που εστάλη προς την «R», η ΑΤΕΣΕ αναφέρει πως το ρεπορτάζ αποτελεί «πλέγµα αναληθειών και ανακριβειών», διότι η εταιρεία έκανε τον δικό της έλεγχο, κατά τον οποίο δεν… βρήκε τα επίµαχα τιµολόγια. «Σας διαβεβαιώνουµε διά της παρούσης ότι η εταιρεία µας ήλεγξε επιµελώς όλα τα φορολογικά στοιχεία και παραστατικά της και δεν έχουν εκδοθεί τέτοιου είδους παραστατικά», τονίζεται στο εξώδικο. Επιπλέον, από την ΑΤΕΣΕ δεν γίνεται καµία αναφορά στην έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση. Οπως είχε αποκαλύψει η «R», µε την υπόθεση ασχολήθηκε το 2016 και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο πλαίσιο της διερεύνησης ελήφθησαν ανωµοτί καταθέσεις, ενώ ερευνήθηκαν οι οικονοµικές συναλλαγές της ΑΤΕΣΕ. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έδειχναν ότι υπήρχαν και άλλα τιµολόγια τα οποία προκαλούσαν αντίστοιχες υποψίες, ενώ τα αθροιστικά χρηµατικά ποσά που ερευνήθηκαν ήταν ιλιγγιώδη. Η έρευνα, ωστόσο, φαίνεται πως έχει «παγώσει» από τις αρχές του 2019. Αιτία της παύσης των ερευνών της ∆ικαιοσύνης φέρεται να είναι η βεβαίωση ενός προστίµου για φορολογικές παραβάσεις ή παράτυπες συναλλαγές προς την ΑΤΕΣΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος του προστίµου είναι δραµατικά µικρότερο από το ύψος των συναλλαγών της εταιρείας που ερευνήθηκαν. Και πάλι, η ΑΤΕΣΕ δεν αναφέρεται ούτε στο πρόστιµο το οποίο φέρεται να της έχει επιβληθεί από τις αρµόδιες Αρχές, αλλά ούτε και στον λόγο της επιβολής του προστίµου. Στο εξώδικο της ΑΤΕΣΕ αναφέρεται µόνο πως η εταιρεία ελέγχεται διαρκώς, χωρίς να έχει βρεθεί κάτι µεµπτό. «Περαιτέρω η εταιρεία µας, από την ίδρυσή της το έτος 1998 έως σήµερα, συντάσσει και υποβάλλει στην απαιτούµενη δηµοσιότητα τους ετήσιους ισολογισµούς της και εν γένει χρηµατοοικονοµικές της καταστάσεις, οι οποίες ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, όπως επιβάλλει ο νόµος. Επισηµαίνεται, δε, ότι η εταιρεία µας ελέγχεται σε τακτικά χρονικά διαστήµατα από τις αρµόδιες φορολογικές Αρχές και ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είναι οι µόνες αρµόδιες και σε θέση να σας διαβεβαιώσουν ότι όσα αναφέρονται στο δηµοσίευµά σας είναι αναληθή», προστίθεται από την ΑΤΕΣΕ.
enikos.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις