Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Θα Κλείσουν και Αστυνομικά Τμήματα από τον Covid 19 ;...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Θα Κλείσουν και Αστυνομικά Τμήματα από τον Covid 19 ;  – Αστυνομικοί σε κίνδυνο υγείας ! – (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Από εχθές επικρατεί αναστάτωση στο κατώτερο αλλά και ανώτερο αστυνομικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

 

Με διαταγή των κατά τόπους Γενικών Επιθεωρητών της ΕΛ.ΑΣ, αναζητούνται «εθελοντές» που θα δεχτούν από 1.9.2020 μέχρι και 31.10.2020 να αποσπαστούν και να αναλάβουν την ασφάλεια των Hot Spots και ΚΥΤ ανά τη χώρα, προς αντικατάσταση όλων των συναδέλφων τους που υπηρετούν εκεί σήμερα.

Γ.ΕΠ.Α.Δ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γ.ΕΠ.Α.Δ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Η απροθυμία των αστυνομικών στην «εθελοντική» απόσπαση στα Hot Spots και ΚΥΤ είναι έκδηλη, αφού όλοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως με ΚΥΑ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης & Ασύλου,  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,  έχει επιβληθεί υγειονομική καραντίνα από τις 13 μέχρι και τις 25 Αυγούστου, και απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τις δομές  φιλοξενίας.

Από την άλλη οι αποσπασμένοι και υπηρετούντες ήδη, στα Hot spots και ΚΥΤ  αστυνομικοί, και οι οικογένειές τους, έχουν καταληφθεί από έντονη ανησυχία, από τη στιγμή που αναγκάζονται να εργάζονται σε δομές μεταναστών και προσφύγων, όπου ήδη έχουν παρουσιαστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Προφανώς στο υπουργείο δεν έχουν λάβει υπόψη τους,  πως εάν αντικαταστήσουν όλους αυτούς τους αστυνομικούς,  οι οποίοι ήδη έχουν εκτεθεί στον ιό, και είναι εν δυνάμει φορείς του Covid 19, αυτόματα αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα:

Nα διασπαρθεί ο ιός σε όλη τη χώρα (αφού οι υπηρετούντες αστυνομικοί προέρχονται από αρκετούς και διαφορετικούς νομούς),

Nα διασπαρθεί ο ιός  στις οικογένειες των αστυνομικών,  αλλά και

Στα αστυνομικά τμήματα, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει όλο το σύστημα ασφάλειας της χώρας (ήδη εχθές αντικαταστάθηκε όλο το προσωπικο-70 άτομα-στον Π.Σ Κορωπίου).

 

Με τη συμβολή των επιστημόνων  του ΕΟΔΥ,  θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, αυξημένης υγειονομικής φροντίδας με τη χορήγηση ΜΑΠ, για τους ήδη υπηρετούντες αστυνομικούς, ώστε να παραμείνουν εκεί ασφαλώς, και να μην εκτεθούν και  άλλοι συνάδελφοί τους σε κίνδυνο.

 

Προέχει η διαφύλαξη της υγείας των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών στα Hot Spots και ΚΥΤ της χώρας,  και η άριστη υγειονομική διατήρηση των αστυνομικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και φυσικά αναμένεται η τοποθέτηση στο πρόβλημα που προέκυψε, της ΠΟΑΣΥ & ΠΟΑΞΙΑ .