Ο κακοποιός παρουσιάζει μέσα από το βιβλίο του,  «Μια φυσιολογική ζωή: Δράσεις και αποδράσεις ενός επικυρηγμένου» το οποίο κυκλοφορεί από τον οίκο «Οι εκδόσεις των Συναδέλφων», αναλυτικά τη δράση του και τις ληστείες που έχει διαπράξει.

Ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας αρνείται στο βιβλίο του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αποστολή του δέματος – βόμβα που εστάλη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στοίχησε τη ζωή στον τότε υπασπιστή του και σημερινού υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας παρουσιάζει μέσα από το βιβλίο του αναλυτικά τη δράση του και τις ληστείες που έχει διαπράξει και αναφέρει χαρακτηριστικά πως “από την έκρηξη που ισοπέδωσε τον 7ο όροφο του υπουργείου,  ήταν αδύνατο να βρεθεί παλαμικό αποτύπωμά του”. 

Το συγκεκριμένο χτύπημα, όπως γράφει στο βιβλίο του, τους χρεώθηκε έπειτα από τον τραυματισμό ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Λιβαδειά. Τότε είχε βρεθεί το μοναδικό αποτύπωμά του.

Mιλώντας προς “Το Βήμα” τo 2010,  ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  ανάφερε πως “ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ο μεταφορέας της βόμβας με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη, ο οποίος άθελά του άφησε αποτύπωμα στον εξωτερικό φάκελο του δέματος.Βρέθηκε με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού του φακέλου που απέμεινε από την ισχυρή έκρηξη” και ο ίδιος συνέχισε…  “Εχουμε ακόμη σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες για τον κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και για το συνολικό σχέδιο της επίθεσης”.

Ως σήμερα, 10 χρόνιά μετά, (Ιούνιος 2010)  ούτε ο κατασκευαστής της βόμβας, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου, συνελήφθη, αλλά και ο Βασίλης Παλαιοκώστας αναζητείται.

Προφανώς η σύλληψή του,  θα αποτελεί νούμερο 1 στόχο,  του σημερινού και τότε υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  ο οποίος σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες,  έχει πλαισωθεί από ικανούς αξιωματικούς τους οποίους επενέφερε από την αποστρατεία,  ως συμβούλους του.

 

πηγές πληροφοριών Ethnos.gr-Newsauto.gr-tovima.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις