Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε όσους ασκούν κριτική για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ να κρατήσουν «πισινή».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε να εννοηθεί σαφώς πως η Ελλάδα όπως άλλωστε προτείνουν στο σύνολο τους οι απόστρατοι Ναύαρχοι, και ήδη έχει γράψει σχετικά το USAY.gr, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Μάλιστα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θύμισε την κριτική που είχε υπάρξει όταν η Αθήνα δεν έστειλε F-16 στην παρέλαση στην Κύπρο για να σημειώσει πως λίγες ημέρες μετά τα ελληνικά αεροσκάφη πήγαν σε άσκηση στην Κύπρο, κάτι που όπως υποστήριξε είχε προαποφασιστεί. «Συνιστώ να κρατηθεί η ίδια πισινή και τώρα…» είπε ο Υπουργός δείχνοντας σαφώς πως και τώρα υπάρχει plan b για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Στην ίδια συνέντευξη όμως ο Υπουργός άφησε επίσης να εννοηθεί πως στο προγραμματισμένο του ταξίδι στις ΗΠΑ θα μπει και το θέμα των F-35 στο τραπέζι. Ο ΥΕΘΑ θα βρεθεί στην Αμερική το καλοκαίρι και όπως δήλωσε θα συζητηθεί με ποιον τρόπο η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί και να αποκτήσει οπλικά συστήματα που έχει ανάγκη η χώρα μας, φωτογραφίζοντας και τα F-35 ανάμεσα σε άλλα συστήματα που είναι γνωστό πως έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο και για συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους Γάλλους για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Ενώ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε ηλικιακές αποστρατείες (ένα θέμα που καίει χιλιάδες χαμηλόβαθμα στελέχη) λέγοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα πέσει διώχνοντας τους παλιούς αλλά με προσλήψεις.

 

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του ο Υπουργός τέλος άνοιξε παράθυρο και για αύξηση της θητείας, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν εισηγήσεις από τα Επιτελεία και τόνισε πως «αν χρειαστεί θα γίνει» αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Κώστας Αττίας

πηγή:usay.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις