Την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης αντιμετωπίζουν οι 48 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη διάρκεια πορείας.

 

Η πορεία και η συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις

Στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης οι 48 αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν πορεία από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς προς το μνημείο του Λευκού Πύργου. Σκοπός της «αντιφασιστικής περιπολίας» ήταν η διαγραφή συνθημάτων που είχαν γράψει σε τοίχους ακροδεξιοί προ ημερών. Στη διάρκεια της πορείας κάποιοι εκ των αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, ενώ μουτζούρωσαν κάποια ακροδεξιά σύμβολα στους τοίχους του Βασιλικού Θεάτρου.

Η δράση τους έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου ισχυρή αστυνομική δύναμη. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ και της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε έλεγχο των διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και ξέσπασε συμπλοκή. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

48 συλλήψεις για διατάραξη κοινής ειρήνης

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους αντιεξουσιαστές και τους μετέφεραν για να κρατηθούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Εκεί τους ανακοινώθηκε η σύλληψή τους.

Η ανακοίνωση των συλληφθέντων

Με ανακοίνωσή τους οι 48 συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και καλούν τους ομοϊδεάτες τους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση των συλληφθέντων αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (δράση, Δίας, ΟΠΚΕ, Ματ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισσών και τον τραυματισμό πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα».

Η στιγμή που το ΕΚΑΒ παραλάμβάνει τους τραυματίες

Πορεία διαμαρτυρίας στην οδό Φιλίππου

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης περίπου 100 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Οι νεαροί διαδηλωτές κινήθηκαν επί της οδού Φιλίππου και κατέληξαν στο πάρκο μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

πηγή:thestival.gr