Δίνεται η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση στην εταιρία μέρους ή του συνόλου του έργου του ΕΟΤ, υποστηρίζουν 41 βουλευτές

«Καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης με όρους υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων», καταγγέλλουν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του άρθρου 69 της από 13 Απριλίου 2020 ΠΝΠ, δίνεται η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση στην εταιρία «Marketing Greece», μέρους ή του συνόλου του έργου του ΕΟΤ, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η νομοθέτηση διά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δε μπορεί να είναι το άλλοθι για την κυβέρνηση της τακτικής των απευθείας αναθέσεων, για τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα των οποίων δεν δίνονται επαρκείς εξηγήσεις», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «καταστρατηγεί κάθε έννοια διαφανούς διαδικασίας, ίσης μεταχείρισης των επιχειρήσεων και υγιούς ανταγωνισμού».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις