Είχαν «βουτήξει» τα 450 ευρώ που είχε σηκώσει

Γνώριζαν ότι είχαν καταβληθεί οι συντάξεις στους δικαιούχους και τρύπωσαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στη Λευκάδα για να αρπάξουν τα χρήματα που την είδαν να κάνει ανάληψη! Όμως, οι τρεις Έλληνες, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, δεν πήγαν μακριά.

Η ηλικιωμένη τους είδε να βγαίνουν από το σπίτι της και, μόλις διαπίστωσε ότι είχαν «βουτήξει» τα 450 ευρώ που είχε σηκώσει, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες έπεφταν στα χέρια των αστυνομικών και το χρηματικό ποσό επιστράφηκε ακέραιο στην κάτοχό του. Οι τρεις συνεργοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ξάφρισε ηλικιωμένο στη Λαμία αλλά συνελήφθη

Τη σύνταξη ενός ηλικιωμένου έβαλε στο μάτι και ένας Έλληνας στη Λαμία, ο οποίος μπήκε κρυφά στο σπίτι του και την άρπαξε, το μεσημέρι της Δευτέρας. Όμως, το θύμα τον πήρε είδηση και κάλεσε αστυνομικούς της Ασφαλείας. Ο δράστης συνελήφθη άμεσα, αλλά στην κατοχή του βρέθηκε μέρος του ποσού που έκλεψε το οποίο αποδόθηκε στον ηλικιωμένο και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr