Χαμηλότερη του ορίου της ΕΕ (Οδηγία 2008/50/ΕΚ 25 μg/m3), είναι η μέση ετήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 όπως καταγράφηκε στον Βόλο από τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που διενεργεί μετρήσεις στον εμπορικό λιμένα Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος: «Παροχή υπηρεσιών μετρήσεων ατμοσφαιρικών ρύπων στην περιοχή του Εμπορικού Λιμένα Βόλου» (Σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ Ο.Λ.Β. Α.Ε. και Α.Π.Θ.) κατά το χρονικό διάστημα από 01/03/2019 μέχρι 29/02/2020.

Σύμφωνα με την Επιστημονικά υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια κα Κωνσταντινή Σαμαρά, η μέση ετήσια τιμή είναι 16.8 μg/mκαι είναι χαμηλότερη του αντίστοιχου ορίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ίδια χρονική περίοδο, οι καθηγητές Πνευμονολογίας και Μηχ. Μηχανικών του ΠΘ κ.κ. Γουργουλιάνης και Σαχαρίδης, κατέγραψαν υπερβάσεις των ίδιων μικροσωματιδίων με τους δικούς τους μετρητές, τους οποίους η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει πως δεν είναι πιστοποιημένοι και δικτυωμένοι στο εθνικό σύστημα του Υπ. Περιβάλλοντος,

 

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις