Υπό κατάληψη τέθηκε σήμερα σχολείο στη δυτική Θεσσαλονίκης, με αφορμή την χρήση μάσκας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook νωρίτερα το πρωί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Πολίχνης, «το σχολείο μας είναι υπό κατάληψη με κύριο αίτημα τη μη χρήση μάσκας».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Προσοχή! Το σχολείο μας είναι υπό κατάληψη με κύριο αίτημα τη μη χρήση μάσκας. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τους καταληψίες με στόχο τη λύση της. Διαπιστώσαμε ότι η κατάληψη αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε από λίγους, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, και υποστηρίχθηκε από άλλους που θέλαν να χάσουν μάθημα. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η κατάληψη δημοσίων κτιρίων είναι παράνομη. Έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία εκκινεί τη νομική-ποινική διαδικασία».

Με νεότερη ανάρτηση, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι η κατάληψη έληξε και πώς τα αιτήματα των παιδιών άλλαξαν μετά τη συζήτηση που έγινε.

«Λύθηκε η κατάληψη μετά και την παρέμβαση της Περιφερειακής Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης παρουσία και της Διεύθυνσης του σχολείου. Τα αιτήματα των παιδιών άλλαξαν μετά τη συζήτηση που έγινε. Αυτά που μάθαμε εμείς και μεταφέρουμε με σχετική επιφύλαξη είναι: τα τμήματα να έχουν λιγότερα από 26 παιδιά και να γίνονται διαλείμματα κάθε ώρα. Προφανώς συμφωνήθηκε και ο τρόπος υλοποίησης ή διεκδίκησης των παραπάνω. Για ό,τι νεώτερο θα ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση», τονίζεται στη νεότερη ανάρτηση.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις