Με σενάριο άσκησης έμοιαζε η φωτιά την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου γύρω στις 12 το μεσημέρι κοντά στον Περιφερειακό, στον κόμβο Σαρακηνού, δίπλα σε εγκατάσταση με ξυλεμπόριο, αέριο και άλλες καύσιμες ύλες.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες διερευνούσαν τον χώρο της πυρκαγιάς για υπερήλικο άτομο, το οποίο φέρεται να βρισκόταν στην περιοχή και μετά την έναρξη της φωτιάς εξαφανίστηκε….

Τελικά ο συναγερμός για “αποτεφρωμένο” άτομο σε μικρή αποθήκη έληξε καθώς ο υπερήλικας δεν είχε μεταβεί σήμερα το πρωί στο κτήμα του γιού του και βρισκόταν στο σπίτι τους την ώρα της φωτιάς.

Επίσης η εγκατάσταση με τα καυσόξυλα, τα πέλετ, το αέριο, κ.α. τέθηκε άμεσα σε προστατευτική ζώνη από δύο μεγάλα οχήματα τη Πυροσβεστικής ενώ σε απόσταση είκοσι περίπου μέτρων επιχειρούσαν οι υπόλοιπες δυνάμεις, καταφέροντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά σε έκταση μερικών στρεμμάτων.

Κάηκαν κυρίως ελαιόδεντρα, χαμηλή βλάστηση και μια μικρή αποθήκη ενώ στο σημείο κλήθηκε και το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομο με λιποθυμικές τάσεις.

 

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις