Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες, φαίνεται να “σκάει” στην Ουκρανία αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με καταγγελία που ήδη έχει πάρει την δικαστική οδό, ομάδα επιχειρηματιών από την Ελλάδα πήραν εργολαβία την κατασκευή τεράστιου πάρκου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στα νότια της χώρας. Με την σειρά τους ανέθεσαν τη δουλειά σε διάφορες εταιρείες υπεργολάβων, οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το έργο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι υπεργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί τα λεφτά τους και οι εργολάβοι (ελληνική εταιρία) φαίνεται να έχουν φύγει εκτός χώρας. Αυτό που λέμε: έριξαν κανόνι (στη Θεσσαλονίκη το λένε πιστόλι).

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι έχουν πληρώσει τα πάντα. Άρα, ή κάποιος δεν λέει την αλήθεια ή κάπου τα λεφτά έχουν κάνει φτερά. Την υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο η ουκρανική οργάνωση stopcor.ua που διερευνά τι έχει συμβεί. Από την διερεύνηση που κάνει έχουν αρχίσει να βγαίνουν διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ότι ο αρχιμηχανικός που επέβλεπε το έργο, έχει πλαστό πτυχίο. Στην αρχή, η καταγγελία για την μη πληρωμή έγινε από μια εταιρεία υπεργολάβων (που θα μπορούσε δηλαδή να δικαιολογηθεί από κάποια προσωπική αντιδικία ή κάτι παρόμοιο) ωστόσο τώρα έπεσα σε τουλάχιστον μια ακόμα εταιρία που δηλώνει να έχει παρόμοιο πρόβλημα σε σχέση με την ελληνική εταιρεία.

Μίλησα τηλεφωνικά με εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρείας. Υποστήριξε ότι όλα έχουν πληρωθεί στην ώρα τους και απέρριψε τις καταγγελίες ως ψευδείς. Έκανε αναφορά στο μέγεθος της εταιρείας για την οποία -όπως είπε- το κύρος είναι πολύ σημαντικό. Όντως, πρόκειται για μεγάλη εταιρεία στον χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας και για αυτό θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την υπόθεση και θα σας ενημερώνω.

Kostas Onisenko

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις