Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Ήδη τα πρώτα διερευνητικά τηλεφωνήματα και οι κρατήσεις έχουν αρχίσει, όπως δήλωσε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γιώργος Ζαφείρης. Σε πρώτη φάση, στο Νομό λειτουργούν 40 ξενοδοχεία.

Αγώνα δρόμου για να περισώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από το «ναυάγιο» του τουρισμού, ξεκινούν από σήμερα οι ξενοδόχοι. Από σήμερα επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, σε μία περίοδο που, υπό άλλες συνθήκες, θα βρίσκονταν ήδη στους πρώτους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν.

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού μίλησε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, λέγοντας πως πρόκειται για ένα «πολύ δύσκολο παζλ» που ακόμη και μετά τη δημοσίευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των ξενοδοχείων αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στις μειώσεις ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι δεν είναι αρκετά και πως ο κλάδος του τουρισμού ζητάει ένα συνολικό πακέτο μέτρων, ενίσχυσης και υποστήριξης, όπως συμβαίνει σε γειτονικές χώρες, ώστε να ανακάμψει δυναμικά το 2021. «Δεν γίνεται ανταγωνιστικό ένα προϊόν με μειώσεις τέτοιου είδους, ούτε με μείωση μιας μονάδας στις ασφαλιστικές εισφορές. Χρειάζεται 6% ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο ώστε να έχουμε από του χρόνου μεγάλη κινητικότητα. Όλες οι γειτονικές χώρες λειτουργούν με καθεστώτα πολύ βοηθητικά για τον τουρισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θετικά μηνύματα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Πάντως, ήδη ενόψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος, κάτι αρχίζει να κινείται… Ο κ. Γ. Ζαφείρης εκτίμησε ότι «θα πάει καλά», αφού υπάρχουν ήδη κρατήσεις, αλλά και αρκετά διερευνητικά τηλεφωνήματα για τις τιμές των καταλυμάτων και το πώς θα γίνεται η διαμονή των τουριστών.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις