Χιλιάδες ελέγχους διενήργησαν οι υπηρεσίες της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού κατά τον μήνα Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον απολογισμό της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, συνολικά συνελήφθησαν 44 άτομα, εκ των οποίων τα 12 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και τα υπόλοιπα 32 για άλλες παραβάσεις (παραβάσεις ΠΚ, ΚΟΚ, αιγιαλού – παραλίας).

Πραγματοποιήθηκαν 29 διακομιδές ασθενών υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Οι 26 έγιναν με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Βορείων Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου και οι τρεις με πλωτό σκάφος του Λιμενικού από τη Λιναριά Σκύρου προς την Κύμη.

Επίσης, έγιναν συνολικά 1.140 έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και βεβαιώθηκαν 1.112 παραβάσεις ΚΟΚ, 98 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν οκτώ πρόστιμα, 110 έλεγχοι εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία και ΚΥΕ με αρνητικά αποτελέσματα. Κατασχέθηκαν 37 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, 87 τεμάχια χαπιών και 0,85ml ηρωίνης.

Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 423 παραβάσεις. Οι 323 αφορούσαν παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, έξι παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, 32 αλιευτικές παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα:

– Αλιευτικά Εργαλεία: 180 αγκίστρια παραγαδιού και δύο αθερινόδιχτα

-Αλιεύματα: 4900 άτομα ολοθούριο, 78 κιλά διάφορα ειδή ψαριών και 20 κιλά οστρακοειδή.

Βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις λοιπών διατάξεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 42.555 ευρώ.

Aπό τις Λιμενικές Αρχές αναλήφθηκαν ενέργειες για διάσωση δύο ατόμων και ενός σκάφους συνολικά στη θάλασσα σε τέσσερα περιστατικά.

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και τουριστικά ημερόπλοια. Τον Αύγουστο διενεργήθηκαν συνολικά 3.869 έλεγχοι, βεβαιωθήκαν 204 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.450 €.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις