Σε οικονομικό εφιάλτη εξελίσσεται το καλοκαίρι για όσους ζουν από τον τουρισμό
Τεράστιες είναι οι συνέπειες που βιώνει η Βαρκελώνη από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς παρά το γεγονός ότι αυτήν την εποχή θεωρητικά η πρωτεύουσα της Καταλονίας θα ήταν γεμάτη από τουρίστες, η εικόνα είναι ακριβώς αντίθετη σε σχέση με το τι ανέμεναν άπαντες.
Η συνοικία Ελ Μπορν στη καρδιά της πόλης σφύζει υπό κανονικές συνθήκες τέτοια εποχή από τουρίστες. Μετά τις προειδοποιήσεις χωρών, όπως η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, για τον κίνδυνο μόλυνσης με κορονοϊό λόγω της πρόσφατης έξαρσης κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή, οι τουρίστες γύρισαν την πλάτη στην πόλη.
Οι λίγοι που έμειναν απολαμβάνουν τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης χωρίς τη συνήθη κοσμοσυρροή στο απόγειο της καλοκαιρινής περιόδου. Ανάμεσά τους ο φοιτητής Ονούρ Αρκαντάνο από την Πολωνία. «Λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στο κέντρο. Μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία. Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι μας αρέσει πάρα πολύ», σημείωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Το καλοκαίρι εξελίσσεται σε οικονομικό εφιάλτη
Ωστόσο, για όσους ωστόσο ζουν από τον τουρισμό στη Βαρκελώνη και περίμεναν αυτή την περίοδο να βγάλουν χρήματα μετά τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown, το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε οικονομικό εφιάλτη.
Ο Κάρλος δελ Μπάριο είναι ιδιοκτήτης καταστημάτων στη συνοικία Ελ Μπορν και τριών ξενοδοχείων στην καταλανική πρωτεύουσα, δηλώνει: «Ζούμε από τον τουρισμό και τους τουρίστες που έρχονται από τη Γαλλία. Όλοι όμως εξαφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα. Μόλις ο δήμαρχος της Βαρκελώνης και ο πρόεδρος της Καταλονίας μίλησαν για πιθανό lockdown, οι τουρίστες φοβήθηκαν και έφυγαν».
Η Μαριάν Μουρό είναι γενική διευθύντρια τουρισμού στη Βαρκελώνη. Θεωρεί υπερβολική την επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στη Μεγάλη Βρετανία και δεν κατανοεί τις προειδοποιήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τους τουρίστες.
Όπως τόνισε: «Οι αντιδράσεις ξεφεύγουν από το μέτρο. Δείτε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, όπου και εκεί υπάρχουν εστίες κρίσεων. Και εδώ καταγράφηκαν κρούσματα, αλλά όταν κοιτάξει κανείς προσεκτικά πόσοι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο θα διαπιστώσει ότι τα ποσοστά είναι μηδενικά. Για παράδειγμα οι παραλίες της Κόστα Μπράβα δεν έχουν πρόβλημα κορωνοϊού. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Γάλλοι τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν εκεί διακοπές».
πηγή:newsbeast.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις