Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία ήταν «μια ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί»

Με σαφείς αιχμές για τους S-300 της Ελλάδας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κι άλλη παρόμοια αγορά από ΗΠΑ και Γαλλία.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Ακάρ δήλωσε ότι «οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν ως ξεχωριστό σύστημα, όπως τα S-300 που βρίσκονται επί του παρόντος στο ΝΑΤΟ» και ότι «κάθε παρεχόμενος αμυντικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και δοκιμές και έλεγχο συστήματος», απαντώντας έτσι στην κριτική που δέχεται η Άγκυρα για την ενεργοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα των S-400 στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρίως αντιδράσεις, δήλωσε ότι μόνο η Ρωσία ανταποκρίθηκε κατάλληλα στις ανάγκες της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ. «Διαπραγματευόμαστε για ένα αμυντικό σύστημα σε συνεργασία με τη Γαλλία – Ιταλία και μπορούμε να πάρουμε και Patriot από τις ΗΠΑ υπό όρους», σημείωσε.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις