Βρήκαν μέσα μόλις 24 ευρώ

Μετά βίας αντιστοιχούσαν… οκτώ ευρώ στον καθένα από τους τρεις αλλοδαπούς ιερόσυλους που είχαν διαρρήξει το παγκάρι μιας εκκλησίας στο χωριό Μεσολούρι των Γρεβενών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, καθώς δεν είχαν βρει μέσα παρά μόλις 24 ευρώ!

Μάλιστα, δεν είχαν καν ξοδέψει τα λιγοστά χρήματα όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, το μεσημέρι της Δευτέρας! Το μικροποσό αποδόθηκε στον επίτροπο του ναού, ενώ οι δράστες ηλικίας 25, 21 και 20 χρόνων συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών με την κατηγορία της κλοπής από κοινού. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς ερευνάται αν έχουν «χτυπήσει» και άλλες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών.

Συλλήψεις για διαρρήξεις και σε Μυτιλήνη και Καλαμάτα

Τέσσερις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια στη Μυτιλήνη είχε διαπράξει μέσα σε λίγη ώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας 23χρονος Έλληνας με αδυναμία στις high tech συσκευές! Ο δράστης έκλεψε συνολικά πέντε υπολογιστές, μια τηλεόραση και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας που βρήκαν στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων και τον συνέλαβαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και πρόκληση φθορών και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Τρεις διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε σπίτια στην Καλαμάτα και σε κοινότητα του ομώνυμου Δήμου, που είχαν γίνει από την 1η ως τις 13 Μαΐου, εξιχνιάστηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας και ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος Έλληνας που, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχε αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα. Ο δράστης είχε εγκαταλείψει τη μοτοσικλέτα του με παραποιημένη την πινακίδα της κατά τη διαφυγή του έξω από ένα σπίτι που είχε διαρρήξει και από αυτήν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζεται.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις