Τι δηλώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος των δύο από τους ανήλικους που συνελήφθησα

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς την Πέμπτη στον Πειραιαέξω από το σχολείο, καθώς μετά από έρευνες εντοπίστηκαν 24 νάιλον σακούλες σε περιφραγμένο χώρο μέσα στον προαύλιο χώρο! Το protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Πειραια αλλά και τις απολογίες των ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ασφαλειας οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διέρχονταν από κεντρικό δρόμο κοντά στο σχολείο όταν εντόπισαν τον έναν από τους τρεις ανήλικους ο οποιος κινούταν με χαμηλού κυβισμού μοτοσυκλέτα και αποφάσισαν να τον ελέγξουν χωρίς ωστοσο να προκύψει κάτι αξιόποινο. Στη συνέχεια έξω από τον προαύλιο χώρο του 13ου Γυμνασιου έκαναν νέους ελέγχους σε αλλά δυο ανήλικα ατομα όμως και πάλι δεν προέκυψε κάτι. Η παρατηρητικότητα των αστυνομικων ήταν μεγάλη, ενώ κάτι τους φαινόταν ύποπτο και αποφάσισαν να αρχίσουν τους ελεγχους.

anilikos-1

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας οι αστυνομικοί εντόπισαν 24 σακούλες νάιλον με κάνναβη σε περιφραγμένο χώρο εντός του γυμνασίου! Όταν ρώτησαν τα δυο παιδιά αν είχαν κρύψει εκείνοι τα ναρκωτικά μέσα εκείνα απάντησαν αρνητικά. Τότε οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να πάρουν στο τηλεφωνο τον πρώτο ανήλικο που είχαν ελέγξει με τη μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού επειδή τον γνώριζαν. Εκείνος εμφανίστηκε και οι ανδρες της ΔΙΑΣ προχώρησαν σε τρεις προσαγωγες. Ο ανήλικος με τη μοτοσυκλέτα αρχικά αρνήθηκε πως ήταν δικά του τα ναρκωτικά ωστοσο όταν μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια ομολόγησε πως τα είχε κρύψει δέκα λεπτά πριν εμφανιστούν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικου ο ανήλικος παραδέχτηκε πως «αγόρασα τα ναρκωτικά από την Ομονοια έναντι 130 ευρώ!».

Η κατάθεση του ανηλίκου με τα ναρκωτικά

«Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σχολείο τα είχα αφήσει εγώ δέκα λεπτά πριν με βρουν οι αστυνομικοί. Κανένας από τους δυο φίλους μου δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικων. Καπνίζω κανναβη περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες», ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο 17χρονος που συνελήφθη και συνέχισε: «Την ποσότητα αυτή την είχα αγοράσει από έναν αλλοδαπό από την ομονοια, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω. Οι γονείς μου στο σπίτι ΦΕΝ γνωριζουν ότι είμαι χρήστης κάνναβης και για αυτό κρύβω τις ποσότητες που έχω για προσωπική χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Ζητάω συγνώμη. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

«Η κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών κατ’ άρθρον 22του Ν 4139/2013 είναι μακριά από τα πραγματικά περιστατικά της υποθεσης. Αλλωστε αυτά δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε προσωρινή κράτηση και τους 3 κατηγορούμενους! Ελευθεροι οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία στο δικαστήριο και ελπίζουν στην απαλλαγή τους», ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» ο γνωστός δικηγορος και συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας

Μίλτος Σακελλάρης
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις