Όπως όλα δείχνουν η στρατηγική υποχώρηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και του Χαλίφα Χαφτάρ σταματάει στη Σύρτη, καθώς τις τελευταίες ώρες τα αεροπλάνα της Αεροπορίας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης βομβαρδίζουν ανηλεώς τις τουρκικές θέσεις καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ενώ έχουν ρίξει και δύο τουρκικά UAV. 

Αν και χθες η μάχη φάνταζε χαμένη με μία μαζική αντεπίθεση οι δυνάμεις του Χαφτάρ πέταξαν τους Τούρκους έξω από την πόλη και πλέον η μάχες συμβάινουν στα νότια και στα δυτικά με την κατάσταση να παραμένει ρευστή.

Υπενθυμίζουμε πως οι νίκες των Τούρκων τις τελευταίες ημέρες έγιναν χωρίς να δώσουν κάποια μάχη αφού οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης αποσύρθηκαν, όπως όαλ δείχνουν κατόπιν συμφωνίας με τη Μόσχα και το Κάιρο.

Τρίπολη: «Δώστε μας τη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα και θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φατίχ Βίργκο δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο σε περίπτωση που της δοθούν(!) η Σύρτη και η αεροπορική βάση Αλ-Τζούφρα, ώστε να μην φτιαχτούν εκεί ρωσικές βάσεις!

Την ίδια στιγμή ο αιγυπτιακός Στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνεται στα σύνορα και απειλεί να επέμβει αν οι φιλότουρκοι συνεχίσουν την επίθεση στη Σύρτη.

πηγή:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις