Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές είναι ο 52χρονος ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ότι τους «παγίδευσε»,  τηλεφωνώντας στην Άμεσο Δράση,  το βράδυ της Παρασκευής,  με αποτέλεσμα να στηθεί η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και να γίνουν τα  επεισόδια  στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Κατά την Αστυνομία, ο 52χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στο τηλεφώνημα του πως έγινε στόχος ληστείας και κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκε από τους ληστές, τραυματίστηκε από μαχαίρι στο πόδι. «Ελάτε να με σώσετε», φέρεται να είπε στο τηλέφωνο ο 52χρονος προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών οι οποίοι πλησιάζοντας στο σημείο, του τηλεφώνησαν και εκείνος τους επανέλαβε πως είναι στην πλατεία και κινδυνεύει. Ωστόσο, μόλις έφτασε η «πομπή» των αστυνομικών στην πλατεία, βρήκαν τους συγκεντρωμένους νεαρούς  οι οποίοι  άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, ενώ έκτοτε το κινητό τηλέφωνο από το οποίο προήλθε  η καταγγελία, απενεργοποιήθηκε.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε, μέσα από το κινητό του τηλέφωνο τον 52χρονο και τον συνέλαβε κατηγορώντας τον  πως είναι ουσιαστικά ο υποκινητής των επεισοδίων που επακολούθησαν.

Έτσι,  ο 52χρονος  ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κυψέλης, και διαμένει στην περιοχή των επεισοδίων, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετά τη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε σε βάρος του.

«Το κινητό τηλέφωνό μου είναι εργαλείο της δουλειάς μου», είπε στο δικαστήριο ο 52χρονος, διαμαρτυρόμενος που κατασχέθηκε και ζήτησε να του επιστραφεί. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του καθώς πλέον το κινητό του «είναι πειστήριο της δικογραφίας». Η δίκη του πάντως αναβλήθηκε έως ότου λήξουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις