Αντιφατικές καταθέσεις περιλαμβάνονται στη δικογραφία, καθώς η κάθε πλευρά λέει με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα

Αντιφάσεις και μυστήρια διακρίνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης με την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ανώγεια της Κρήτης, με θύματα τον Ελευθέριο Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη. Ακόμα δεν είναι ευκρινές πώς ξέσπασε ο καυγάς που οδήγησε στην τραγωδία. Ο Μανώλης Καλομοίρης, ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον γείτονά του Γιώργο Ξυλούρη, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι «εγώ δεν είχα καμία διαφορά με τον Γιώργο Ξυλούρη. Ο πατέρας μου είχε διαφορές μαζί του, για κτηματικά θέματα που ο πατέρας μου με διαβεβαίωνε ότι είναι για ασήμαντους λόγους».

Ο 29χρονος παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, την επομένη δηλαδή του φονικού, επί της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου, στο ύψος του Δήμου Μυλοποτάμου, παραδίδοντας στους αστυνομικούς ένα πιστόλι (Beretta Gardone). Στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις μαρτύρων από το συγγενικό περιβάλλον των δύο θανόντων, ακούγοντας διαφορετικές απόψεις για όλα όσα συνέβησαν. «Από την εξέταση μαρτύρων συγγενικού περιβάλλοντος των δύο θανόντων προκύπτουν τα εξής:

Ανώγεια: Παραδόθηκε το όπλο του μακελειού - Σενάρια «αφοπλισμού» της Κρήτης

Από το συγγενικό περιβάλλον του Ελευθέριου Καλομοίρη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε από αντιπαράθεση των δύο νεαρότερων εμπλεκομένων και ο Ελευθέριος Καλομοίρης ενεπλάκη στην πορεία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του από τον Γιώργο Ξυλούρη, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως προήλθε ο θάνατος του τελευταίου.

Από το συγγενικό περιβάλλον του Γιώργου Ξυλούρη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση του Γιώργου Ξυλούρη με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δύο αντρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν, παρουσία Εισαγγελέα, στα σπίτια του Μανώλη Καλομοίρη και του θανόντα πατέρα του Ελευθέριο Καλομοίρη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 φυσίγγια, μία κενή γεμιστήρα πιστολιού μάρκας Walhter. Έρευνα έγινε και στο σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη, όπου βρέθηκαν γεμιστήρας πιστολιού μάρκας Glock μία καραμπίνα Maverick, της οποίας η άδεια είχε λήξει από το 2017 στο όνομα του Γιώργου Ξυλούρη.

Η κατάθεση του τραυματία

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες των αστυνομικών ότι θα έριχνε φως στην υπόθεση η κατάθεση του άντρα που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα και τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής. Παρότι αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κτηνοτρόφος και συγχωριανός των εμπλεκομένων προσπάθησε να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη σύγκρουση των δύο αντρών, εκείνος υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα από όλα όσα συνέβησαν.

Ανώγεια: «Θόλωσα και πυροβόλησα» - Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 29χρονος

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Είμαι κτηνοτρόφος και μένω μόνιμα στα Ανώγεια. Το βράδυ του Σαββάτου δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα έκανα βόλτα στο χωριό των Ανωγείων με το αυτοκίνητό μου. Ενώ βρισκόμουν στο Περαχώρι είδα μία αναμπουμπούλα από άτομα και σταμάτησα να δω τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι και πλησίασα άκουσα πυροβολισμό και ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο. Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο φορείο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνω ποιος έκανε τι. Παρέμεινα στο κέντρο υγείας 1-1 ώρες και στη συνέχεια με έφερε ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου βρίσκομαι στο Χειρουργικό Τμήμα των Επείγονταν Περιστατικών.

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει τους εμπλεκομένους στο περιστατικό απάντησε ότι «ναι τους ξέρω, καθώς είναι συγχωριανοί μου. Δεν έχω με κανέναν συγγενική σχέση, ούτε κάνω με κάποιον κολλητή παρέα. Τους γνωρίζω απλά, καθώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Δεν γνωρίζω εάν είχαν διαφορές μεταξύ τους, ούτε εάν είχε συμβεί κάποιο επεισόδιο άλλο μεταξύ τους.  Το μόνο που μπορώ να πω για το περιστατικό είναι ότι υπήρχε κόσμος πολύς στο Περιχώρι και ότι σταμάτησα να τι συμβαίνει. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε και άκουσα έναν πυροβολισμού και μετά έπεσα κάτω. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος ήταν στο σημείο αλλά εκεί που έγινε το περιστατικό βρίσκονται τα σπίτια και των δύο συγχωριανών μου».

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Αλέξανδρος Καλαφάτης

πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις