Το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου είναι ακινητοποιημένο στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, μια ισχυρή έκρηξη είχε τραυματίσει τον πρώην πρωθυπουργό, που βγήκε αιμόφυρτος από το αυτοκίνητο.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και το ημερολόγιο γράφει 25 Μαΐου 2017.

Οι πρώτοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν στο εσωτερικό του ΙΧ ότι ένας φάκελος αλληλογραφίας έχει γίνει χαρτοπόλεμος και αμέσως καταλαβαίνουν πως στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου έχει εκραγεί κάποιος παγιδευμένος φάκελος.

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό, το HappenedNews.gr φέρνει ξανά στο «φως» της δημοσιότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία – ντοκουμέντο του φακέλου (παρόμοιο-ίδια κατασκευή & συνδεσμολογία) που είχε εκραγεί στα πόδια του Λουκά Παπαδήμου, αφήνοντάς τον με έγκαυμα στην κοιλιά και τα πόδια, και σοβαρό μόνιμο ακουστικό τραυματισμό.

Ο φάκελος αποτελούταν από 2 ισχυρές κροτίδες, μπαταρία, καλώδια και το μηχανισμό παγίδευσης (trigger), και παρόλα αυτά δεν στάθηκε δυνατόν να ανιχνευθεί σύμφωνα με δηλώσεις του τότε υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.

 

Μάλιστα μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής είχε συλληφθεί και ένας 29χρονος ο οποίος εμπλεκόταν στην υπόθεση της αποστολής «τρομο-δεμάτων» στον Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, τον Μάρτιο 2017.

Ο  29χρονος, στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές για επεισόδια -και μάλιστα είχε καταδικαστεί μία φορά σε φυλάκιση δύο ετών- και είναι, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο άνθρωπος που, τον περασμένο Μάρτιο, έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ένα αποτύπωμα του που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε, στάθηκε η αιτία -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- να εντοπιστεί ο νεαρός αναρχικός και, έπειτα, από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή, να συλληφθεί από την αστυνομία.

Αν και το όνομα του 29χρονου δεν βρισκόταν στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείου, ενώ είχε δώσει το «παρών» σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονταν στη φυλακή.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα».

»Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

– 8 πλαστές ταυτότητες,
– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
– πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
– πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
– πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις