Ελεύθερος, λόγω προβλημάτων υγείας, αφέθηκε μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, ο 82χρονος ιερέας από τη Μαγνησία, που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.

Το Δικαστήριο έκανε χθες δεκτή την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που κατέθεσε ο συνήγορος του συνταξιούχου ιερέα, επικαλούμενος λόγους υγείας κι έτσι ο 82χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τέλεση της δίκης του σε δεύτερο βαθμό, στις 22 Απριλίου 2021.

Ο ιερέας είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2018, στον Βόλο, μαζί με ανήλικη, βουλγάρικης καταγωγής, σε βάρος της οποίας κατηγορείται πως ασέλγησε. Μαζί του, είχε συλληφθεί και η 31χρονη μητέρα το6υ κοριτσιού.

Ο 82χρονος είχε κριθεί ένοχος πέρσι για ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Η 31χρονη, είχε κριθεί επίσης ένοχη από το Δικαστήριο για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων είχε επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες είχαν οδηγηθεί στις φυλακές.

Η απόφαση του ΜΟΔ περί της ενοχής των δύο κατηγορούμενων ήταν ομόφωνη, ωστόσο δύο μέλη του Δικαστηρίου και συγκεκριμένα η πρόεδρος και ένας εκ των ενόρκων, ζήτησαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να συζητηθεί η έφεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις