Υπό έρευνα τέθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο στις ΗΠΑ, αφότου κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον δείχνει να ποζάρει δίπλα σε μια γυμνή γυναίκα καλυμμένη με σούσι σε πάρτι γενεθλίων ενός πυροσβέστη.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στην San Antonio Express News την Πέμπτη, προτρέποντας τον αρχηγό Τσαρλς Χουντ να ζητήσει συγνώμη την επόμενη μέρα. «Παραβρέθηκα στο πάρτι για τα 50α γενέθλια ενός πυροσβέστη τον Ιανουάριο» ανέφερε σε δήλωσή του. «Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην μπροστινή είσοδο του πάρτι. Σίγουρα δεν σκόπευα να προσβάλω κανέναν, και αν το έκανα, ζητώ ειλικρινά συγνώμη».
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Χουντ να γονατίζει δίπλα σε ένα τραπέζι στολισμένο με λουλούδια, όπου μια γυμνή γυναίκα ήταν καλυμμένη με σούσι. Ο Χουντ, που προήχθη σε αρχηγό της πυροσβεστικής το 2017, δήλωσε στην Express News πως οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν σε «ένα οικογενειακό γεγονός». «Περνώντας την πόρτα βλέπεις μία γυναίκα με σούσι και υποθέτεις ότι αυτή είναι η δουλειά της, οπότε σταμάτησα και πόζαρα για μία φωτογραφία. Αυτό ήταν» δήλωσε στην εφημερίδα.
Ο Αρχηγός Πυροσβεστικής, έτοιμος να πάρει ένα κομμάτι σούσι
Ο πυροσβέστης, που γιόρταζε τα γενέθλιά του, υπερασπίστηκε τον αρχηγό της πυροσβεστικής, λέγοντας πως το πάρτι του ήταν «όμορφο και αριστοκρατικό». Πρόσθεσε πως κανένας από τους καλεσμένους δεν έφαγε σούσι από το σώμα της γυναίκες. Αντ’ αυτού μια σερβιτόρα ντυμένη με κιμονό σέρβιρε σούσι και απαγόρευε τους πάντες να αγγίξουν την γυναίκα. «Προσπαθούσαν να τιμήσουν τον ιαπωνικό πολιτισμό» είπε στην Express News.
Μια γιαπωνέζικη συνήθεια που θεωρείται ξεπερασμένη
Το nyotaimori, όπως λέγεται, είναι μια ιαπωνική πρακτική όπου σερβίρετε σούσι ή σασίμι από το γυμνό σώμα μιας γυναίκας. Η ακριβής του προέλευση είναι ασαφής. Ωστόσο, η πρακτική αυτή έχει δεχθεί έντονη κριτική γιατί χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως αντικείμενα και θεωρείται ξεπερασμένη.
Ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Γουόλς απάντησε στις φωτογραφίες λέγοντας ότι «σίγουρα θα το εξετάσει». «Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως οι πράξεις μας εκτός του χώρου εργασίας – καλές ή κακές – αντικατοπτρίζουν την οργάνωση που εκπροσωπούμε. Έχω ζητήσει από τον δημοτικό εισαγγελέα να προβεί σε ανεξάρτητη έρευνα όλων των γεγονότων που αφορούν την συγκεκριμένη φωτογραφία. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα και θα κάνω ότι απαιτείται».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις